haberler

'Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler Pazara Erişiyor' Projesi Kapanış Töreni

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı “Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler için İşgücü Piyasasına Destek Programı (NEETPRO) Hibe Programı kapsamında Ticaret Borsası koordinatörlüğünde ve KTÜ işbirliği ile yürütülen ‘NEET’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor’ projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi. 

Kapanış programı Trabzon ilinde program çıktılarıyla birebir uyumlu kurumların katılımında Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Halil İbrahim Okumuş, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Günay, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba, kamu kurumları uzmanları, kursiyerler ve ilgililerle gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında tüm katılımcıları Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve üniversitemiz adına selamlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, projenin genel hedefleri ve çıktılarıyla projede bir üniversite kurumu olarak sağladığı katkıya dikkat çekti. Araştırma üniversitesi olarak ülkemizin 4. Üniversitesi ve ikinci teknik üniversitesi olduğunu vurgulayarak alanında deneyimli akademik uzmanlarla projede aktif rol alan üniversitemiz sayesinde Trabzon Ticaret Borsası nezdindeki kurumların eğitim verme misyonlarına destek verdiğini belirtti.

Açılış konuşmaları ardından KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Müdürü Prof. Dr. Oktay YILDIZ tarafından ‘NEET’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor’ kapsamında bir yıl boyunca gerçekleştirilen kapsayıcı eğitim başlıkları, sektör öncülerinin katılımıyla düzenlenen seminerler, kursiyerlerin Doğu Karadeniz Bölgesi’nden geleneksel olarak düzenlenen DOKKAF’24 deneyimi, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından her yıl sistematik olarak düzenlenen ve 2024 yılında ilk kez uluslararası yapısıyla ‘Uluslararası Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı’ deneyimi, bölgede her zaman iletişime açık olan sanayicilerle gerçekleştirilen saha deneyimi ve İŞKUR öncülüğünde kursiyerler özelinde birebir danışmanlık hizmetiyle verilen bireysel eylem planı hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek projenin hedefleri doğrultusunda elde ettiği başarıları katılımcılara tanıttı.

İşgücü piyasasına hazırlanan NEET’ler olarak tanımlanan 15-29 yaş aralığında bulunan ve heterojen bir eğitim profiline sahip olan 24 genç proje boyunca istihdam edilmiş olup proje kapsamında 2024 yılı son çeyreğine kadar istihdam oranının tamamlanması öngörülmektedir.


30 Temmuz 2024