Prof. Dr. Coşkun ERÜZ'e Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı Kapsamında Proje Desteği

Üniversitemiz Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Coşkun ERÜZ’ün üniversitemizi temsil ettiği ve KTÜ'nün ortak olarak yer aldığı; uluslararası fon destekli Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programına (Interreg NEXT Black Sea Basin Programme) sunulan BlackNETs - Exorcising the BLACK Sea's Silent Killers başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır.

Romanya’dan Ecological Nongovernamental Organization Mare Nostrum yürütücülüğünde sunulan, toplamda 456.660,26 Euro (KTÜ Bütçesi 128.485,00 Euro) bütçesiyle 18 ay sürecek projede bulunan diğer kurumlar ise Bulgaristan’dan Institute of Oceanology-Bulgarian Academy of Sciences ve Gürcistan’dan LEPL Ilia State University olmuştur. BlackNETs Projesi kapsamında; ilgili tüm aktörler ve paydaşlar arasında "çöpsüz deniz ortamları" için ortak bir vizyonun gerçekleştirilmesi ve bunun çeşitli bakış açılarından tüm havza için fayda sağlaması yönünde faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Projesi desteklenen akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Ekibi:

Prof. Dr. Fatma TELLİ KARAKOÇ - Araştırmacı (KTÜ)

09 Şubat 2024