haberler

T3N-BSB Karadeniz Havzası için Ulusötesi Teknoloji Transfer Ağı Çevrim içi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTM) yürütücülüğünde; Yunanistan’dan “Centre for Research and Technology Hellas” (CERTH), Bulgaristan’dan “Bulgarian Association for Transfer of Technology and Innovation” (BATTI) ve Romanya’dan “Dunarea de Jos” University of Galati  (UDJG) ortaklığında (Interreg VI-B) NEXT Karadeniz Havzası Programı kapsamında yürütülen "T3N-BSB Karadeniz Havzası için Ulusötesi Teknoloji Transfer Ağı" projesinin "Başlangıç Toplantısı" 14.08.2024 tarihinde tüm kurum temsilcilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantı, Proje Ortaklarının T3N-BSB Projesi’nde tamamlanan faaliyetler hakkında birbirlerini bilgilendirmesi ve ilerleyen dönemlerde gerçekleşecek faaliyetlere ilişkin sunumlarını gerçekleştirmesiyle başladı. Sonrasında ise, projenin zaman çizelgesi tartışılarak projenin devamında yapılması gerekenler ve en verimli sonuçlara ulaşabilmek adına hangi adımların atılması gerektiği konularında ortak bir anlayış oluşturuldu.

Projenin genel amacı; sürdürülebilir ulusötesi ağ yapıları oluşturarak araştırma ve inovasyon kapasitelerinin geliştirilmesine ve artırılmasına, ileri teknolojilerin benimsenmesine katkıda bulunmak ve özellikle mavi ekonomi, düşük karbon ekonomisi, dayanıklılık ve iklim değişikliğine uyum alanlarında yenilikçi teknolojik gelişmelerin kullanımı konusunda iyi uygulama ve bilgi birikiminin paylaşılmasına katkı sağlamaktır. Bu amaçla yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve etkinliklerden haberdar olmak için; web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

Instagram: t3nbsb_project

X: t3nbsb_project

Facebook: T3n-Bsb Project

Linkedin: T3N-BSB


15 Ağustos 2024