HAKKIMIZDA
YAYINLAR
TEKNOFEST'te Patentlerimize Yoğun İlgi
TEKNOFEST 2025 kapsamında, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Muhammed Zeki DURAK ile Avrupa Patent Ofisi Başkanı Sayın António CAMPINOS, KTÜ TTM standını ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında, ISIF’25 Patent Yarışması’nda sergilediğimiz tescilli patentlerimiz hakkında detaylı bilgiler verildi. Üniversitemizin fikri ve sınai mülkiyet portföyünde yer alan patentlerin sanayiye aktarılabilirliği ve yenilikçi yönleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Üniversitemize ait sınai mülkiyet varlıklarının ticarileşmesine katkı sağlamak amacıyla fuar süresince ziyaretçilere tanıtımlarını sürdürmekteyiz.

18 Eylül 2025
Merkezimiz tarafından araştırmacılara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
18 Şubat 2026
Erasmus+ Proje Geliştirme Mentörlük Günleri
17 Şubat 2026
Yeni KTÜ'lü Araştırmacılara Yönelik Başlangıç Eğitimi
17 Şubat 2026
Proje fikri geliştirme toplantısı
17 Şubat 2026
Akçasaray Et Ürünleri ile merkezde eşleştirme toplantısı yapıldı; akademisyen ve uzmanların katılımıyla planlanan projeler görüşüldü.
16 Şubat 2026
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
13 Şubat 2026
Görüşmenin, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine, iş dünyası ile üniversite odaklı ulusal ve uluslararası ortak proje geliştirme süreçlerine katkı sağlaması hedeflenmektedir.
12 Şubat 2026
KUMTEL Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. ve Tic. A.Ş.
11 Şubat 2026
Gerçekleştirilen görüşmenin, üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesine ve ortak proje geliştirme süreçlerine yönelik adımların atılmasına katkı sağlaması hedeflenmektedir.
10 Şubat 2026
TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Bilgilendirme ve Mentörlük Günleri
10 Şubat 2026