TÜBİTAK 1001 Programı 2022/2. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 2. Dönemi’nde toplamda 1351 proje bilimsel değerlendirmeye alınmış, bu projelerin 240’ı desteklenmiş ve programın bu dönem için desteklenme oranı % 17,76 olmuştur.  Üniversitemizden 32 proje başvurusunda bulunulmuş ve desteklenmeye hak kazanan 8 projeyle KTÜ; projeleri desteklenen 89 üniversite arasında 7. sırada yer almış ve % 25 desteklenme oranı ile ortalamanın üzerinde yer almıştır. Üniversitemizden yapılan 3 proje önerisinin ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilmiştir.

Üniversitemiz ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında belirlenen 23 Araştırma Üniversitesi arasında da 7. sırada yer almıştır.

Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi ve proje ekiplerini tebrik eder, başarılar dileriz.

Desteklenmeye Hak Kazanan Akademisyenlerimiz;

Akademisyen Adı