haberler

TÜBİTAK 2209/A ve 2209/B Programlarında Üniversitemizin Büyük Başarısı

 

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 yılı 2. dönem sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK 2209/A Programı 2022/2. dönem kapsamında, 97 KTÜ Lisans/Önlisans öğrencisi başvuru yapmış ve bu başvurulardan 74 öğrencimizin projesi destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, desteklenen proje sayısına göre 183 üniversite içerisinde 12. sırada yer almıştır. Bu program kapsamında üniversitemiz, %76 destek oranı ile bu dönemki genel destek oranının üzerinde yer almıştır.

TÜBİTAK 2209/B Programı kapsamında, 2022/2. dönemde 42 KTÜ Lisans öğrencisi başvuruda bulunmuş, bu başvurulardan 23’ü destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, desteklenen proje sayılarına göre 72 üniversite içerisinde 3. sırada yer almıştır. Bu programda Üniversitemiz %55 destek oranı ile bu programın bu dönemki genel destek oranı düzeyinde yer almıştır.

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ederek lisans öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin en çok 12 aylık süre ile projelerin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için maksimum 6.000 TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda ön lisans/lisans öğrencileri danışmanlarının rehberliğinde projeleri hazırlamakta ve başvurularını gerçekleştirmektedir.

TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ederek sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projelerinin en çok 12 aylık süre ile projelerin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için maksimum 7.500 TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda, ön lisans/lisans öğrencileri akademik ve sanayi danışmanlarının rehberliğinde projeleri hazırlamakta ve başvurularını gerçekleştirmektedir.

2023 yılı başvuruları 25 Nisan-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Çağrı duyurusu daha sonra açıklanacaktır.

TÜBİTAK 2209/B hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK 2209/A hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi, akademik ve sanayi danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

 


21 Mart 2023