haberler

TÜBİTAK 2209 Programlarında Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

TÜBİTAK 2209/A Programı 2022/2. dönem kapsamında, 53 KTÜ Lisans öğrencisi başvuru yapmış ve bu başvurulardan 50 öğrencimizin projesi destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, desteklenen proje sayısına göre 185 üniversite içerisinde 27. sırada yer almıştır. Bu program kapsamında üniversitemiz, %94,34 destek oranı ile bu dönemki genel destek oranının oldukça üzerinde yer almıştır.

TÜBİTAK 2209/B Programı kapsamında, 2022/1. dönemde 14 KTÜ Lisans öğrencisi başvuruda bulunmuş, bu başvurulardan 9’u destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, desteklenen proje sayılarına göre 84 üniversite içerisinde 6. sırada yer almıştır. Bu programda Üniversitemiz %64,28 destek oranı ile bu programın bu dönemki genel destek oranının üzerinde yer almıştır.

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ederek lisans öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin en çok 12 aylık süre ile projelerin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için maksimum 6.000 TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda ön lisans/lisans öğrencileri danışmanlarının rehberliğinde projeleri hazırlamakta ve başvurularını gerçekleştirmektedir.

TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ederek sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projelerinin en çok 12 aylık süre ile projelerin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için maksimum 7.500 TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda, ön lisans/lisans öğrencileri akademik ve sanayi danışmanlarının rehberliğinde projeleri hazırlamakta ve başvurularını gerçekleştirmektedir.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi, akademik ve sanayi danışmanlarını tebrik eder, başarıların devamını dileriz.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizin listesine ulaşmak için:

TÜBİTAK 2209/A listesi için tıklayınız

TÜBİTAK 2209/B listesi için tıklayınız. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.


17 Kasım 2022