haberler

Türkiye'nin Patent Raporu 2022 Yayınlandı!

 

Türkiye’nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile ortaya çıkarma ve patent ekosistemimizin gelişimini görünür kılma misyonuyla Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2022” yayınlandı. 
Karadeniz Teknik Üniversitesi, ülkemizdeki üniversiteler arasında hem “Ticarileştirme Sözleşme Sayısı” hem de “Ticarileşen Patent/Faydalı Model Sayısı” Kategorisi’nde 2. olarak yer aldı. Şimdiye kadar yapılan ticarileşme faaliyetleri bakımından Üniversitemiz, ülkemizdeki üniversiteler arasında hem “Ticarileştirme Sözleşme Sayısı” hem de “Ticarileşen Patent/Faydalı Model Sayısı” Kategorisi’nde ilk 10’da yerini aldı.
Ulusal Patent başvurularında üniversiteler arasında KTÜ 9. sırada, “Tescil Edilen Ulusal Patent Sayısı” sıralamasında üniversiteler arasında 12. sırada ve “Patent Portföyü” bakımından 19. sırada yer aldı. Ayrıca “Batarya Teknolojileri” Kategorisi’nde 5 başvuru ile 6. sırada, “Enerji” Kategorisi’nde 19 başvuru ile 7. sırada ve “Üretim-Yapı İşleri” Kategorisi’nde 12 başvuru ile 5. sırada yer aldı.

2022 Patent Raporu’na; www.patentraporu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili programın linki için tıklayınız.


24 Mayıs 2023