haberler

Üniversitemizde 2237-A TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı Proje Hazırlama Eğitimi Etkinliği Düzenlendi

TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Esat GÜMÜŞKAYA yürütücülüğünde düzenlenen “TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi” etkinliği, 7 farklı kurumdan toplamda 23 araştırmacının katılımıyla gerçekleştirildi.

3 gün süren etkinlik kapsamında; katılımcılara üniversite sanayi iş birliği süreçleri ve TÜBİTAK 1505 destek programı hakkında bilgilendirme ve uygulama etkinlikleri  yapıldı. Etkinliğin devamında, farklı oturumlarda; Katılımcılara bir proje hazırlamadan önce bilinmesi gereken temel proje kavramları, teknoloji hazırlık seviyeleri, üniversite sanayi iş birliğinin önemi ve yöntemleri, Kontratlı Ar-Ge süreci, teknoloji geliştirme bölgesi ile Ar-Ge/Tasarım Merkezi görevlendirme süreçleri, kamu destekli üniversite sanayi iş birliği süreçleri anlatıldı. KTÜ TTM personelinin eğitmen olarak yer aldığı etkinlikte ayrıca üniversite sanayi iş birliği kapsamında Prof. Dr. Esat GÜMÜŞKAYA’nın “Tecrübe paylaşım paneli” düzenlendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ’un katılımcılara Katılım Belgesi vermesi ile tamamlanan eğitime katılan araştırmacılara ve eğitmenlere teşekkür eder; etkinliğin, başarılı proje başvurularına ve üniversite sanayi iş birliklerine vesile olmasını dileriz.

 

 


13 Eylül 2024