haberler

5. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi 14-16 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

5. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi 14-16 Eylül tarihlerinde, Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek sona erdi. Türkiye’den ve farklı ülkelerden katılımcıların yer aldığı kongrede dış politika, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve tarih gibi farklı alanlarda sunulan çalışmalar tartışmaya açıldı.

Açılış konuşmalarını Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın ve KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Koçer’in gerçekleştirdiği kongrede katılımcılar uzun bir aradan sonra yüz yüze buluşmanın mutluluğunu yaşadılar. KTÜ Stratejik Araştırma Merkezi ve KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği kongrede KTÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri de yer aldı.

Kongrede geleneksel hale gelen “En İyi Doktora Tezi Ödülü” Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Fatma Taşdemir danışmanlığında tamamlamış olduğu "Uluslararası İnsancıl Hukuk (Jus in bello) Açısından Otonom Silah Sistemleri" adlı doktora teziyle Dr. Adem Özer’e takdim edildi.

Katkı sunan tüm araştırmacılara ve emeği geçen tüm personele teşekkür ediyor, 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan bir sonraki kongrede buluşmayı diliyoruz.

Kongre programı ve detaylar için:

https://ircongress.org/tr/

 

 

 


18 Eylül 2022