7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi Bildiri Kabulüne Başladı!

Kongremiz, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında çalışan akademisyenleri, araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirerek, güncel konuların tartışılması ve bilgi alışverişine olanak tanımayı amaçlamaktadır. Her yıl belirlenen temalar üzerine odaklanan ulusal hakemli kongremiz, akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirmektedir. Günümüzde uluslararası siyaset, geleneksel güç unsurlarının yanı sıra teknolojik yeniliklerin sunduğu modern araçlarla da şekillenmektedir. Özellikle yapay zekâ teknolojisinin ortaya çıkardığı yeni silah sistemleri, ekonomik uygulamalar ve sosyo-kültürel değişimlerin toplumsal ve uluslararası etkileri, tartışma konularının başında gelmektedir. Uluslararası sistemin bugüne kadar sürdürülen ilkeleri ve uygulamaları varlığını korurken, artan ve çeşitlenen uluslararası sorunların çözümünde diplomasi ve uluslararası hukukun rolü de önem kazanmaktadır. Bu bağlamda kongremiz, küresel siyaseti ve uluslararası ilişkiler disiplinini “eski” ve “yeni” etkenler ışığında ele alan özgün bildiri ve panellere yer vermeyi hedeflemektedir.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Our congress brings together academics and researchers working in the field of Political Science and International Relations, enabling them to discuss current issues and exchange information. Focusing on registered themes every year, our national peer-reviewed congress brings together academics and post-graduate certificates.Today, international politics is shaped by traditional power elements as well as modern tools offered by technological innovations. In particular, social and international health problems of new weapon systems, economic practices and socio-cultural changes brought about by artificial intelligence technology are among the main topics of discussion. While the international system preserves its principles and constantly maintains policies and practices; diplomacy and international law policy are also gaining importance in the solution creating process at the increasing, diversified international level. In this context, our congress aims to include original papers and panels that address the "old" and "new" differences in global politics and international science discipline.

For more information click here.

26 Haziran 2024