Kasım

DOKAP Üniversiteler Birliği Kuruldu

Yönetim Bilgi Sistemi Birimi

DOKAP Bölgesi içerisinde yer alan 9 ilin (Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Rize, Artvin) devlet üniversiteleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve bölge kalkınmasındaki üniversitelerin etkinliğinin artırılması amacıyla DOKAP Üniversiteler Birliği kuruldu. İş birliği protokolü imza törenine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet KURAN, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin KARAMAN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet DUMAN, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk COŞKUN, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan GÜNAYDIN ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE katıldı.

DOKAP Üniversiteler Birliği kurucu dönem başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL oldu.