Aralık

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Tarafından Araştırma Üniversitesi Olarak Seçildi

YBS

Üniversitemiz, YÖK tarafından belirlenen “Türkiye’nin Araştırma Üniversiteleri” arasında yerini aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen “Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” kapsamında alınan kararların açıklandığı Araştırma Üniversiteleri Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın ev sahipliğinde, 13 Aralık 2021 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Üyeleri, diğer üniversite rektörleri ve davetlilerin katıldığı, Türkiye’de yer alan üniversitelerin bir kısmını araştırma odaklı hale getirmeyi amaçlayan toplantıda, “21. yüzyılın gerektirdiği küresel bilgi toplumunun merkezinde yer alan, dünya çapında ortaöğretim sonrası eğitim döneminin amiral gemileri olan, birden fazla akademik ve toplumsal rol üstlenen, yalnızca teknolojide önemli ilerlemelere yol açmakla kalmayıp aynı zamanda sosyal ve beşeri bilimler yoluyla topluma önemli ölçüde katkıda bulunan yeni bilgi ve analizlerin çoğunu da üreten, genellikle ülkelerin en iyi ve en parlak öğrencilerini çeken, en nitelikli akademisyenleri istihdam eden ve en önemlisi de araştırma çıktılarının da büyük kısmını üreten seçkin Araştırma Üniversiteleri”nin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Türkiye’nin öncelikli hedefleri ve alanları çerçevesinde; nitelikli bilgi üretmek, disiplinlerarası ve uluslararası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, güçlendirmek ve uluslararası alanda daha görünür kılmak ve doktoralı araştırmacı insan sayısını artırmak maksadıyla başlatılan Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na yapılan değerlendirmeler sonucunda Araştırma Üniversitesi olarak seçilen üniversitelerimizi tebrik ederek toplantıya davet edilen üniversitelerin temsilcileri olan rektörlere belgelerini takdim etti.

Üniversitemiz adına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ve Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın elinden belgeyi alan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Üniversitemizin bu stratejik amacına ulaşmasında katkıları olan değerli akademik ve idari personelimize teşekkür ederim.” dedi.