BKS'24'e Tiyatro Oyunları Damga Vurdu

Bilim, Kültür, Sanat Haftası kapsamında izleyici karşısına çıkan tiyatro oyunları yoğun ilgi gördü.

Üniversitemiz Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2024 etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde, 2 ayrı tiyatro oyunu sergilendi.  21 Mayıs 2024 Salı günü, KTÜ Tiyatro Kulübü tarafından “Töre” isimli oyun sahnelendi. Turgut ÖZAKMAN’ın yazdığı oyunda, toplumumuzda hala devam etmekte olan töre cinayetleri dramatik bir anlatımla ele alınırken aynı zamanda kadınların toplumsal barışın sağlanması konusundaki etkisi vurgulandı. Seyirciye güzel ve saf bir aşk hikâyesinin anlatıldığı oyun, izleyicilerden tam not aldı.

22 Mayıs 2024 Çarşamba akşamı, tamamı Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan "Gademe Gademe Sanat Kulübü" tarafından sahnelenen Jack London'ın ünlü eseri "Martin Eden" Türkiye’de ilk kez bir tiyatro uyarlamasıyla seyirci karşısına çıktı. Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Stajyer Doktor Beste YILMAZ’ın yazdığı, yönetmenliğini Farabi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Asistanı Bilal HAMAD’ın üstlendiği oyun, izleyicilerin beğenisini topladı.

Her iki oyuna öğrenciler, akademisyenler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

27 Mayıs 2024