Temmuz

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Duyurusu

İşletme Bölümü

***2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası ve Kurum İçi Yatay Yatay Geçiş Başvuru ve Yerleştirme Süreci için Tıklayınız.

Yatay Geçiş Başvuru ve Yerleştirme Süreci

Adaylar aşağıda belirtilen belgeleri 1-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında başvuru linki aktif olunca http://www.ktu.edu.tr/oidb adresinden belgeler eksiksiz bir şekilde sisteme yüklemelidir. Başvuru değerlendirme sürecinde eksik, hatalı veya yanlış belge yükleyen adaylara sisteme kaydoldukları mail üzerinden hata mesajı gönderilecektir. Bu nedenle adayların başvuru sürecinde mail adresini sık sık kontrol etmesi ve hata mesajı alması durumunda belirtilen eksikleri tamamlayıp başvurusunu güncellemesi gerekmektedir. Hata mesajı aldığı halde başvuru tarihleri arasında gerekli düzenlemeyi yapmayan adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Başvuru Belgeleri (Yatay Geçiş ve Merkezi  Yatay Geçiş İçin Gerekli Evraklar):

1. Transkript
  2. Ders İçerikleri
  3. Öğrenci Belgesi
  4. ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi
  5. Disiplin Cezası Almadığına İlişkin Belge (Öğrenci Belgesi veya Transkriptte belirtilmesi yeterli)
  6. Yabancı Dil Yeterlik Belgesi (Zorunlu Hazırlık Sınıfı Olan Bölüm Başvuruları İçin)
  7. İlk %10 Belgesi (II. Öğretimden Gelen Öğrenciler İçin)
  8. ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş başvurusu için)

Başvuru Linki İçin tıklayınız.

Örnek başvuru için tıklayınız.