1001 Projesi Kapsamında Pakistanlı Araştırmacı Ziyareti

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Erdem GÜZEL’in yürütücüsü olduğu “Türkiye ve Pakistan’da Yayılış Gösteren Chondrillinae, Crepidinae ve Lactucinae Altoymakları odaklı Cichorieae (Asteraceae) Oymağının Güneybatı Asya’daki Filogenisi ve Fitocoğrafyası” başlıklı 122Z966 kodlu TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında, projede araştırmacı olan Karaçi Üniversitesi (Pakistan) Bitki Koruma Merkezi (Center for Plant Conservation, University of Karachi, Pakistan) müdürü Doç. Dr. Roohi Bano Abid, Türkiye’ye gelmiştir. Üç ay süreyle (Temmuz 2024-Eylül 2024) çalışmalarını Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nünde devam ettirecektir. Bu süre içerisinde proje yürütücüsü Doç. Dr. Murat Erdem GÜZEL eşliğinde ilgili bitki grubu üzerinde morfolojik, mikromorfolojik ve moleküler filogenetik çalışmalar yürütecektirler.

08 Ağustos 2024