ÖĞRENCİ
1001 Projesi Kapsamında Pakistanlı Araştırmacı Ziyareti
Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Erdem GÜZEL’in yürütücüsü olduğu “Türkiye ve Pakistan’da Yayılış Gösteren Chondrillinae, Crepidinae ve Lactucinae Altoymakları odaklı Cichorieae (Asteraceae) Oymağının Güneybatı Asya’daki Filogenisi ve Fitocoğrafyası” başlıklı 122Z966 kodlu TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında, projede araştırmacı olan Karaçi Üniversitesi (Pakistan) Bitki Koruma Merkezi (Center for Plant Conservation, University of Karachi, Pakistan) müdürü Doç. Dr. Roohi Bano Abid, Türkiye’ye gelmiştir. Üç ay süreyle (Temmuz 2024-Eylül 2024) çalışmalarını Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nünde devam ettirecektir. Bu süre içerisinde proje yürütücüsü Doç. Dr. Murat Erdem GÜZEL eşliğinde ilgili bitki grubu üzerinde morfolojik, mikromorfolojik ve moleküler filogenetik çalışmalar yürütecektirler.
08 Ağustos 2024
"Hücre Dışı Matris ve Mekanotransdüksiyonun Kanser Üzerindeki Etkileri" başlıklı bitirme çalışması yayına dönüştürüldü.
31 Mayıs 2025
KTÜ MBG Lisansüstü Öğrencileri Seminer Sunumlarını Gerçekleştirdi
31 Mayıs 2025
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından, 28 Mayıs 2025 tarihinde bölüm toplantı salonunda İç Paydaşlar Toplantısı düzenlenmiştir.
29 Mayıs 2025
Bölümümüz, KTÜ Bilim Kültür Sanat Haftası'na bilimsel, sanatsal ve sportif alanlardaki etkin katılımıyla damga vurdu.
27 Mayıs 2025
10. Biyoteknoloji Bahar Okulu Etkinliğine Bölümümüz Öğretim Üyeleri Katılım Gösterdi.
26 Mayıs 2025
KTÜ MBG 4. sınıf öğrencilerinin bitirme çalışması poster sunumları gerçekleştirildi.
27 Mayıs 2025
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Topal, Avrupa Birliği destekli Haplo-iPS COST Ağı kapsamında Girit'te düzenlenen Genç Araştırmacılar Toplantısı'na katıldı.
23 Mayıs 2025
21-22 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen 9. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı kapsamında, KTÜ MBG fuar alanında yerini aldı.
22 Mayıs 2025
16 Mayıs 2025?te yürütülen arazi çalışmasında, endemik tür Senecio trapezuntinus?un Samsun?da da doğal olarak bulunduğu tespit edilmiştir.
20 Mayıs 2025
Anabilim Dalımız bünyesinde okutulmakta olan Gen ve Protein Mühendisliği" dersi kapsamında, 'Western Blot Uygulamaları Eğitimi' gerçekleştirilmiştir.
20 Mayıs 2025
Prof. Dr. Hacer MURATOĞLU' nun organizasyonu ile öğle yemeği etkinliği gerçekleştirildi.
20 Mayıs 2025
BİLSEM öğrencileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünü ziyaret ederek laboratuvarları tanıma ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.
17 Mayıs 2025
Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 'Biyoçeşitlilik ve Biyokaçakçılık' konulu bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi.
17 Mayıs 2025
Bölümümüzde sıfır atık eğitimi gerçekleştirildi.
14 Mayıs 2025