aday öğrenci

Genel Bilgi

Ülkemizde son 3-4 yıldır popülerleşmiş olan yazılım mühendisliği ilk olarak 1968 yılında NATO toplantısında dile getirilen bir kavramdır. 1980'lerin başlarında Yazılım Mühendisliği, bilgisayar bilimleri ve geleneksel mühendisliğin yanında gerçek bir meslek olarak ortaya çıkmıştır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikle baş gösteren yazılım krizleri zamanla önlenemez bir hal alıp kontrol sağlayabilmek için mühendislik disiplinleri arasına eklenmiştir. Zamanla metodolojiler ve OOP kavramları geliştirilmiş ve kısa süre içerisinde Türkiye?de devlet üniversitelerinde (2012 yılında) yerini almıştır. Yazılım mühendisliğinin ülkemizdeki geçmişine bakıldığında çok önceki dönemlere dayanmamasına rağmen kısa sürede sektörde oldukça önemli bir yer edinmiştir. Bu nedenle faaliyetleri giderek artacak olan bir bölümün üniversitemiz bünyesine katılmış olması avantajlıdır. 

2020 yılında kurulan ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak olan Yazılım Mühendisliği Bölümü, İngilizce hazırlık sınıfı ile birlikte beş yıllık eğitim süresine sahiptir. Bölümümüz %100 İngilizce eğitim veren bir bölümdür. Üniversitemiz bünyesindeki yabancı diller yüksekokulunda yapılan sınavda yeterli seviyeyi geçen veya eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan yeterli puan alan öğrenciler birinci sınıfa başlar, diğer öğrenciler ise seviyelerine göre İngilizce hazırlık eğitimi alır. Lisans eğitimi başladıktan kısa bir süre sonra lisansüstü eğitim faaliyetlerine de başlamayı planlamaktadır. Başlangıç olarak bölüm bünyesinde 4 Doktor Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. İlerleyen süreçte bölümüz akademik kadrosunu nitelikli öğretim elemanları ile güçlendirmeye devam edecektir.

 

Eğitim Öğretim

Eğitim Amaçlarımız
Yazılım Mühendisliği Lisans Programı, temel mühendislik altyapısını ve bilimini öğrenmiş, yazılım sektöründe ihtiyaç duyulabilecek tüm alanlarda öğrendiklerini en verimli şekilde kullanabilecek, mesleğiyle ilgili güncel gelişmeleri takip eden ve bu doğrultuda kendini sürekli yenileyip geliştiren, okulda mühendislik eğitimi ile kazandığı teorik bilgilerini en iyi ve uygulanabilir şekilde pratiğe dönüştürebilen, kabiliyetli yazılım mühendisleri yetiştirmeyi amaçlar.

 

Değişim Programları
Üniversitemizde öğrenci değişim programları Dış İlişkiler Ofisi Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından yürütülür. Değişim programları öğrencilerimize yurtiçi ve yurttışından eğitim alma ve staj yapma olanağı sağlar. Değişim Programları Koordinatörlüğü bünyesinde:

  • 1) Erasmus+ Değişim Programı Birimi
  • 2) Farabi Değişim Programı Birimi
  • 3) Mevlana Değişim Programı Birimi

olmak üzere 3 farklı birim yer almaktadır.  Değişim programları hakkında ayrıntılı bilgi almak için üniversitemizin Değişim Programları Koordinatörlüğü sayfasına bakabilirsiniz.

Ders Bilgileri
Bölümümüze ait Ders Bilgi Paketleri, Ders Müfredatları, Ders Uyum Programları, Ders Katologları için tıklayınız.

Laboratuvar ve Uygulama

Mezunlarımız ve İstihdam

Bölümden mezun olduktan sonra yazılımla doğrudan iç içe olan ya da yazılıma ihtiyaç duyulan her alan, mezunlarımız için birer çalışma seçeneğidir. Bu anlamda oldukça geniş bir istihdam yelpazesi vardır.  Program yazma kısmından proje yöneticiliğine kadar pek çok pozisyonda, istenilen alanda çalışabilirler. 
Bölümümüz ilk mezunlarını 2026-2027 eğitim-öğretim yılında verecektir.

Taban Puanı

Yazılım Mühendisliği  Programı Yıllar İtibarı ile Merkezi Yerleştirme Kontenjan ve Taban Puanları

2021

2022

2023

Kontenjan

0,12 Katsayı ile

Taban Puanı

Kontenjan

0,12 Katsayı ile

Taban Puanı

Kontenjan

Başarı Sırası (0,12 Katsayı ile)

Taban Puanı

 

 

 

 

 

 

40

55.726

452,58320

 

YÖK Atlas Bölüm Bilgisi

Bölümümüz ile ilgili YÖK Atlas üzerinden bilgi almak için Tıklayınız.