Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan BAŞAR 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nden Döndü

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen “8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi”ne katılan Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan BAŞAR Türkiye’ye döndü. Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan BAŞAR’ın, sefer liderliği ve proje yürütücülüğünü üstlendiği 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne, Üniversitemiz Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Murat ÖZKAPTAN da proje yürütücüsü olarak katılım sağladı. Akademisyenimiz Prof. Dr. Ersan BAŞAR, liderliğini yaptığı seferde “Antarktika Yarımadası Deniz Suyunda Çözünmüş Dağılmış Petrol Hidrokarbonlarının Dağılımı ve Parmak İzi Analizi”, Doç. Dr. Murat ÖZKAPTAN ise “Horseshoe Adasının Paleomanyetizması: Tektonik ve Paleo Şiddet Değişimlerinin Belirlenmesi, Marguerite Körfezi, Antarktika” başlıklı çalışmayı yürüttü.

Seferde, 20 Türk ve 4 yabancı olmak üzere toplam 24 araştırmacı bilimsel çalışmalara katıldı.

12 Mart 2024