yazım kuralları, bildiri ve sunum standartları

1. KAYFOR’un dili Türkçe ve İngilizcedir.

2. KAYFOR’da sunulacak bildirilerin daha önce yayımlanmamış ve bir başka etkinlikte sunulmamış olması gerekir.

3. “Genişletilmiş Özet” metinleri benzerlik programına sokulacaktır ve %15’in üzerinde benzerlik çıkan metinler uygun kabul edilmeyecektir.

4. Bir katılımcının tek başına veya ortak yazarlı en fazla 2 bildiri sunma hakkı vardır. Bu kuralın dışındaki bildiriler reddedilecektir.

5. Bildiri sunumlarının düz yazıdan ziyade görsel unsurları kullanmasına dikkat edilmelidir. Okunması güç yazı ve tablolar sıkıştırılarak sunuma konulmamalıdır.

6. KAYFOR’da yapılacak sunumlarda en fazla 15 slayt kullanılmalıdır.

7. Burada belirtilen şartlara uymayan bildiriler hakem değerlendirmesine gönderilmeden reddedilecektir. Hakem değerlendirmesi sırasında da belirtilen şartlara uymadığı belirlenen bildiriler reddedilecektir.

8. Bildiriler belirlenen yazım kurallarına göre ekteki şablona uygun olarak hazırlanmalıdır.

9. KAYFOR etkinliğinde sunulacak bildirilerle ilgili özetler, Times New Roman, 11 Punto, satır aralığı 1,5 aralık, paragraf aralığı başlıklardan önce ve sonra 12nk metin içinde ise önce ve sonra 6nk, hizalama iki yana yaslı olacak şekilde 800-1000 kelime aralığında “genişletilmiş özet” şeklinde olmalıdır. Kenar boşlukları üst ve sol 3 cm, alt ve sağ 2,5 cm olmalıdır. Ayrıca, Türkçe bildiriler için 200-250 kelimelik kısa bir İngilizce özet, İngilizce bildiriler için 200-250 kelimelik kısa bir Türkçe özet gönderilecektir. En az 3 en fazla 5 anahtar kelimeye özet metin altında yer verilmelidir.

10. Bildiriler Bilim ve Hakem Kurulunda yer alan en az 2 hakem tarafından değerlendirilecektir. Hakemlerden ikisinin olumlu karar verdiği bildiriler kabul edilecektir. Hakemlerden ikisinin de red kararı verdiği bildiriler reddedilecek olup hakemlerden birinin olumsuz rapor verdiği bildiriler üçüncü hakeme gönderilecek ve üçüncü hakemin kararına göre nihai karar Düzenleme Kurulu tarafından verilecektir.