Şubat

iThenticate Veritabanı Aboneliği, 2021

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

iThenticate Taslak Makale Benzerlik Belirleme Programı

TÜBİTAK EKUAL kapsamında 2011 yılından bu yana aboneliği devam eden iThenticate programıyla ilgili müzakereler sonuçlandırılarak 01/01/2021-31/12/2023 dönemi için lisans anlaşması imzalanmıştır.

iThenticate programını sadece kendi TASLAK MAKALELERİNİZ için kullanabilirsiniz. iThenticate programı lisans anlaşması gereği; Tez, Proje, Kitap, Öğrenci Ödevleri benzerlik tespitinde kullanılmamalıdır. Tez, Proje, Kitap, Öğrenci Ödevleri benzerlik oranı Turnitin programı altında yapılabilmektedir. iThenticate programının sadece makale tarama havuzu bulunmaktadır. iThenticate altında makale dışında taranılan belgelere verilen benzerlik oranı yanıltıcıdır ve sadece belge tarama kotamızın hızlı bir şekilde tüketilmesine, hesapların blokelenmesine neden olmaktadır. 2021 yılı içinde ek kota talepleri firma tarafından kesinlikle karşılanmayacaktır.

iThenticate Kullanım Kılavuzu 2021: