haberler

TÜBİTAK 2237-A Kapsamında “Lisans Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Kapasitesinin Artırılması" Etkinliği Düzenlendi

TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında ve Prof. Dr. Hakan ERSOY koordinatörlüğünde düzenlenen “Lisans Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Kapasitesinin Artırılması” Etkinliğine 22 farklı üniversiteden toplamda 115 lisans öğrencisi başvuru yaptı. Yapılan değerlendirmeler ile eğitime 7 farklı üniversiteden 16 farklı bölümden toplamda 28 Lisans öğrencisi katıldı. Eğitim 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında KTÜ Mimarlık Fakültesi Teknoloji sınıfında gerçekleştirilmiştir.

Toplam 3 tam gün süren etkinlik kapsamında; katılımcılara temel proje kavramları, araştırma ile ilgili bilgi toplama yolları, araştırma önerisinin planlanması, lisans öğrencilerine yönelik programların tanıtımı gibi teorik derslerin yanında uygulamalı olarak grup çalışması yaptırılarak proje fikri belirleyerek TÜBİTAK 2209 başından sonuna kadar yazdırıldı. Eğitim sonunda grup olarak yazdıkları projelerinin sunumları yaptırılarak projelerinin savunmaları gerçekleştirildi.

Eğitim, projeler konusunda deneyimli Prof. Dr. Hakan ERSOY, Prof. Dr. Asım KADIOĞLU, Prof. Dr. Oktay YILDIZ, Prof. Dr. Yener EYÜBOĞLU, Öğr. Gör. Sedanur KALYONCU, Öğr. Gör. İslam YILDIZ, Öğr. Gör. Emrah AYVAZ, Öğr. Gör. Gözde SAĞLAM ve Proje Uzmanı Serhat ÜNVER tarafından gerçekleştirildi.

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ’un katılımcılara katılım belgesi vermesi ile tamamlanan eğitime katılan öğrencilere ve eğitmenlere teşekkür eder, ilgili çalışmanın başarılı proje başvurularına aracı olmasını dileriz.

      

    


24 Ekim 2023