deney hayvanları kullanım sertifikası eğitimi

Eğitim Hakkında

T.C.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ARAŞTIRMACILAR İÇİN

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu

20-27 Ekim 2024, KTÜ-Trabzon

20-25 Ekim  uzaktan (online) teorik dersler

26-27 Ekim uygulamalar

Hibrit Eğitim

Teorik dersler Online olarak

Yüz yüze uygulamalar 26-27 Ekim 2024 tarihlerinde yapılması planlanmaktadır.

Ait olunan grup için uygulama sadece gün içinde gerçekleştirilecektir.

Not: Teorik derslerin tamamı ilgili tarihler arasında günlük 2-3 saat olacak şekilde online olarak yürütülecektir. Tüm dersler katılımcıların daha sonra da dersleri takip edebilmesi amacıyla sisteme kaydedilecektir. Katılımcıların bu teorik derslere eşzamanlı katılımı veya derse katılım sağlayamadığı takdirde kayıtlı videoları izlemeleri zorunludur. Katılımcıların dersleri takip etmesi veya sonradan kayıtları izlemesi katılımcıların derse devamlılık durumu olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Uygulamalı dersler ise küçük gruplar halinde, deney hayvanları üzerinde temel deneysel girişim ve tekniklerin canlı tatbikatı? şeklinde 2 gün yüz yüze yapılacaktır.

Eğitim Yeri

Teorik dersler Online olarak Microsoft Teams üzerinden, uygulamalar KTÜ Cerrahi Araştırmalar Merkezinde ve tanımlanmış laboratuvarlarında yapılacaktır.

Eğitim Ücreti

• Lisans öğrencisi 3000 TL (toplam 5 kontenjan ile sınırlıdır)
  • Kurum içi lisansüstü (kadrolu maaşlı araştırma görevlisi): 4000 TL
  • Öğretim üyesi (KTÜ personeli): 4500 TL
  • Öğretim Üyesi/ Uzmn (Diğer kurum personeli): 5000 TL

Eğitim Bilgileri

İçerik: Kurs Programı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 02.04.2019 tarih ve 2019/03 sayı ile yayımlanan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi? esas alınarak hazırlanmıştır.

Kurs Süresi: Toplam 75 Saat (40 Saat Online Teorik, 35 Saat Pratik)

Kayıt Evrakları: Kayıt Formu ve Ödeme Belgesi (Dekontu)

Esaslar: Lisans mezunu araştırmacılara A kategorisi sertifika verilecektir; (sıçan/fare/tavşan). Düzenlenen bu program; A Kategorisi - Araştırmacılar: Hayvanlar üzerinde prosedür uygulayanlar içindir. · Eğitim sonunda başarılı olacak katılımcılara verilecek sertifika Fare-Sıçan-Tavşan türlerini kapsamaktadır.

Yönetmelik uyarınca bu türler haricindeki deney hayvanlarında sertifikanın geçerliliği yoktur.

İlgili mevzuat gereği program 75 saat sürecek olup; teorik derslerin %80?ine pratiklerin ise tamamına devam zorunludur. Kurs sonunda sınav yapılacak olup; başarılı sayılabilmek için 100 üzerinden en az 70 alınması zorunludur.

Başvuru

Değerli Katılımcımız, 20 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olan "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu" için kesin kayıt süreci başlamıştır.

Kayıt işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Kesin Kayıt sayfasında linki verilen eğitim sözleşmesi ile ödeme dekontunuzu ilgili alana 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 17:00'ye kadar yüklemeniz gerekmektedir.

Eğitim Ücreti:

• Lisans öğrencisi 3000 TL (toplam 5 kontenjan ile sınırlıdır)
  • Kurum içi lisansüstü (kadrolu maaşlı araştırma görevlisi): 4000 TL
  • Öğretim üyesi (KTÜ personeli): 4500 TL
  • Öğretim Üyesi/ Uzmn (Diğer kurum personeli): 5000 TL
  • KTÜ Kurum içi personel/öğrenci (lisans veya lisansüstü olup (hiçbir kurumdan maaş almayan KTÜ Lisansüstü Enstitülerden birinde lisans yüksek lisans/doktora yapmakta olan öğrenci)

Ödeme Bilgileri

Banka Bilgileri: T.C. ZIRAAT BANKASI, Üniversite Şubesi

Hesap Adı: KTÜ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MRK. MÜD.

IBAN: TR 12 0001 0012 2594 4533 7950 01

Karadeniz Teknik Üniversitesi

ÖNEMLİ NOT: Ücret yatırılırken açıklama kısmına 'SEMDEN022024' açıklaması yazılmalıdır.

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Kesin kayıt için tıklayınız.