aday öğrenci

Genel Bilgi

 

 

1988 Yılında Trabzon Meslek Yüksekokulunda Teknik programlar bölümünde Elektronik programı olarak açılmıştır. İsmi 2003 yılında Endüstriyel Elektronik programı olarak değiştirilmiştir. 2009 yılından itibaren Elektronik ve Otomasyon bölümünde Elektronik Teknolojisi programı olarak eğitim öğretim vermektedir. Kontenjan sayısı 70 öğrenci olan programda, kadrolu ve iki öğretim üyesi toplam on adet öğretim elemanı görev yapmaktadır. Bu programdan 2023 yılı sonuna kadar 1500 den fazla elektronik teknikeri mezun olmuştur.

Eğitim Öğretim

Eğitim Amaçlarımız

Elektronik Teknolojisi Programı'nın ders içeriğiyle öğrenciler; elektroniğin temel prensiplerini, elektronik donanımının montajını, bakım ve onarımını yapmayı; ölçü aletlerini, bilgisayar ve sanayi için hazırlanmış güncel yazılım programlarını kullanmayı, bilgisayarla elektronik devre şeması çizmeyi ve okumayı, sanayi makinelerinin bilgisayar ile elektronik olarak nasıl kontrol edildiğini, gerektiğinde bakım ve onarımını yapabilmeyi, teknik rapor ile proje hazırlamayı, işletim masasında iş yerinin ve personelin iş güvenliğini sağlamayı öğrenmektedirler

Öğrencilerimiz

Elektronik Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; elektronik ve otomasyon sektöründe mal/hizmet üreten, küçük ve orta ölçekli işletmeler, sanayii kuruluşları, bilişim, elektronik ve otomasyon sektöründe istihdam edilirler.

Akademisyenlerimiz
Öğretim elemanlarımız verdikleri derslerin yanı sıra bilimsel araştırmalarını da yürüttükleri veya almaya çalıştıkları KTÜ BAP, TÜBİTAK ve SANTEZ projeleri ile sürdürmektedirler. AB çerçeve programlarındaki projelere başvurma çalışmaları sürerken yurt dışındaki bazı üniversitelerle de ortak çalışmalar ve işbirlikleri kurulmaktadır.

Anabilim Dallarımız

  •  Biyomedikal
  •  Telekomünikasyon
  •  Elektronik

Staj Programı
***

Ders Bilgileri
Bölümümüze ait Ders Bilgi Paketleri, Ders Müfredatları, Ders Uyum Programları, Ders Katologları için tıklayınız.

2022-2023 Yılı Başarılarımız

  • TEKNOFEST

Laboratuvar ve Uygulama

   Araştırma Üniversitesi statüsündeki üniversitemizde bölüm olarak öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinde edindikleri teorik bilgileri pratikte de pekiştirmelerini sağlayacak disiplinler arası araştırma ve uygulama imkânları bulunmaktadır.
   Elektronik ve Otomasyon Teknolojileri Bölümümüzde bölüm ders müfredatlarında ayrı laboratuvar dersleri yoktur. Laboratuvarlar derslerin ayrılmaz birer parçası olarak derslerle birlikte verilmektedir. Bazı derslerimizin haftalık yükü 3 saat teori 1 saat laboratuvar, bazıları 3 saat teori 2 saat laboratuvar, bazıları 2 saat teori ve 2 saat de laboratuvar şeklindedir. 

Laboratuvarlarımız 

  • Kontrol Laboratuvarı
  • Temel Elektrik Laboratuvarı  Temel elektrik devre yasaları ve ölçme tekniklerine ilişkin deneyler gerçekleştirilmektedir.
  • Elektronik Laboratuvar Analog ve sayısal  elektronik devre elemanlarının özellikleri ve elektronik devre tasarımına yönelik deneyler gerçekleştirilmektedir.??????
  • Haberleşme  Laboratuvarı İletişim sistemleri, TV-radyo, analog ve sayısal işaret işleme, görüntü işleme ile ilgili deneyler yapılmaktadır.
  • Bilgisayar Laboratuvarları

 

Mezunlarımız ve İstihdam

  • Elektronik ve Otomasyon Bölümü mezunlarımızın iş alanları oldukça geniştir. Günümüzde Elektrik ve Elektronik sistemlerinin kullanım alanlarını sınırlamak mümkün değildir. İş dünyasının hemen her sektöründe elektrik ve elektronik sistemleri aktif olarak kullanılmaktadır. 
  • Mezunlarımız TÜRK TELEKOM, TEDAŞ, TEİAŞ, GSM Operatörleri, Savunma Sanayi(ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, BAYKAR Teknolojileri vs.), inşaat firmaları, fabrika otomasyon kurulum ve işletmeleri gibi yerlerde istidam edildikleri gibi kendi işlerini kurarak serbest teknikerlik hizmetleri de yürütebilmektedirler.

 

Çift Ana Dal ve Yan Dal

Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları hakkında (başvuru, kabul ve kayıt koşulları vs.) bilgi sahibi olmak için tıklayınız

Taban Puanı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği %100 Türkçe Programı Yıllar İtibarı ile Merkezi Yerleştirme Kontenjan ve Taban Puanları

2020

2021

2022

Kontenjan

0,12 Katsayı ile

Taban Puanı

Kontenjan

0,12 Katsayı ile

Taban Puanı

Kontenjan

0,12 Katsayı ile

Taban Puanı

-

-

-

50

265,64

-

50

265,64

-

YÖK Atlas Bölüm Bilgisi

Bölümümüz ile ilgili YÖK Atlas üzerinden bilgi almak için Tıklayınız.