biyomedikal cihaz teknolojisi ders içerikleri

 

 

 

ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

 

1.SINIF 1.DÖNEM 

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I : İnkılâp ve benzeri kavramlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışını hazırlayan sebepler, I. Dünya Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını hazırlayan sebepler, Mondros Mütarekesi ve sonrasında Anadolu'nun işgali üzerine başlayan ulusal uyanış, Atatürk'ün kişiliği ve Samsun'a çıkış, Milli Mücadele'ye hazırlık dönemi (kongreler, T. B. M. M. 'nin açılışı) ve savaşlar dönemi, Saltanatın kaldırılması. Lozan Barış Antlaşması, Cumhuriyet'in ilanı anlatılır ve kavratılır. 

TÜRK DİLİ-I: Dil ve Diller: Dil Millet İlişkisi, Dil Kültür İlişkisi Yeryüzündeki Diller ve Türk Dilinin Dünya Dilleri arasındaki Yeri; Kaynakları bakımından Dil AileleriTürk Yazı Dilinin tarihi gelişimi; Eski Türkçe, Orta Türkçe, Divanü Lügat-it Türk, Atabetü'l- Hakayık, Harezm Türkçesi, Eski Türkiye Türkçesi (Eski Anadolu Türkçesi) ; Yeni Türkçe Dönemi, Modern Türkçe Dönemi, Batı, Güney Batı Türkçesi) , Türkiye Türkçesi, Doğu ( Kuzey ) Doğu Türkçesi) , KaratayTürkçesi, Ses Bilgisi (FONETİK) , Ses ve sesin oluşumu, büyük ve küçük ünlü uyumu, Türkçedeki başlıca ses olayları; Türkçe'nin ses özellikleri, Türkçe'nin hece yapısı, cümle vurgusu. Şekil Bilgisi (MORFOLOJİ- BİÇİM BİLGİSİ) , şekil bakımından kelimeler, kökler, gövdeler, ekler (yapım ekleri, çekim ekleri) , anlatım ve vazifeleri bakımından kelimeler; isimler, sıfatlar, zamirler, fiiller, fiil çekimi, şekil ve zaman ekleri, fiilimsiler, edatlar, fiilden türeyenler ve isimden türeyenler, anlam bilimi; kelimede anlam, kelimenin anlam çerçevesi, cümle bilgisi; cümle çeşitleri, cümle tahlilleri. 

İNGİLİZCE-I : Am, is, are (to be) , present continuous (am doing, is doing are doing) present simple: I do/ work/ like. . . . , present simple : I don't . . . . , Do you. . . . ? , comparison of present simple and present continuous: I am doing / I dopast of to be: was, were regular and irregular verbs past simple: worked / got / went, etc, I didn't . . . . . , Did you. . . . ?past continuous: I was doing, comparison of past continuous and past simple: I was doing / I did. . . . , etc I have and I've got, haveI have done, , I've just. . . . , I've already . . . . , I haven't. . . yet, Have you ever. . . . . ? How long have you. . . . ? for, since, ago, comparison of present perfect and past simple: I have done / I did. . . . still, yet, already from . . . . to, until, since, forfuture tense: What are you doing tomorrow?, I'm going to. . . , will/ shall, Suggestion: Shall I. . . ? Shall we. . . ? 

SAYISAL ELEKTRONİK: Değil (NOT: 1-Sayı 2 dijital elektronik devreler kod her kod kullanılan sistem 3-Mantık dönüştürülür Entegre Yapıları, Mantık Kapıları tanıyan ikili sayı Özetle her sayı sistemleri, Çıkarma, Çarpma ve Bölme İşlemleri dönüştürmek, sistemlerini tanır ) veya (OR), NAND (NAND), NOR (NOR), Özelve (X), Özelveyadeğil (XNA) mantık kapıları, elektrik devreleri hüküm-analiz Tampon doğruluk tablosu, dijital elektronik devreleri kurmak. 4-Boole cebri, kullanma ve 5-yerleştirme inceleyerek, basitleştirilmiş işlevi, sadeleştirme.i madde, üç elde etmek için süreci gruplama, mantıksal ifadelerin haritası karnaugh dört ve beş değişkenli Karnaugh harita çizim mantıksal ifadelerin basitleştirilmesi için Boole kuralları 6 herhangi İlgili, dil sorunu mantığı transfer oluşturmak ve doğruluk tablosu çizmek ve harita karnaugh ile sistemin en basit sürümünü bulmak karnaugh burada haritayı geçiş olmak olacaktır. 7 Encoder (Encoder) ve dekoder (Decoder) devrelerin kurulması: 4 giriş ve 2 çıkış, 8 giriş-3 çıkış, 16 giriş-4 çıkış ve BCD ondalık giriş-çıkış kodlayıcılar, öncelikli kodlayıcı. 2 giriş-4 çıkış, 3 giriş ve 8 çıkış, 4 giriş ve 16 çıkış BCD giriş-Ondalık çıktı ve BCD giriş, 7-segment çıkış kod çözücüleri 8-veri seçici (Multiplexer) ve azaltıcılar (demultiplekser) devrelerin 4 giriş kurulması, 8 giriş ve 16 giriş veri seçiciler, zaman bölmeli veri seçiciler, 4 çıkış, 8 çıkış ve 16 çıkış veri dağıtıcılar, 9-toplayıcı ve çıkarıcı devresinin kurulması, yarım toplayıcı, tam toplayıcı, dört bitlik paralel tam toplayıcı, yarım çıkarıcı tam sökücü, Kaydedici Entegre Devreler çarpıcı, dört bitlik paralel çıkarın. Çarpma (Multiply) devreleri ve gerçekleştirilmesi. 10.Karşılaştırıc devresi, karşılaştırıcı Yarım Tam karşılaştırıcı, dört-bit paralel (kaskad), karşılaştırıcı, 11.Aritmetik mantık ünitesi yapısı, analiz ve uygulama kurulması. 

MESLEKİ MATEMATİK I: Sayılar ve kümeler ile ilgili işlemler, Sayılar ve kümeler ile ilgili işlemler, Cebir ve  uygulamaları, Denklemler ve eşitsizlikler, Trigonometri, Geometri.

MATEMATİK I: Sayılar ve kümeler ile ilgili işlemler, Sayılar ve kümeler ile ilgili işlemler, Cebir ve  uygulamaları, Denklemler ve eşitsizlikler, Trigonometri, Geometri.

D.A DEVRE ANALİZİ : Doğru Akım Kaynaklarının Analizi, Akım, direnç, gerilim hesaplamaları, Isınsın dirençe etkilerini hesaplama, Doğru akımda devre elamanlarının analizi, Doğru akım devrelerinin analizi, İş,güç,enerji verimlilik,manyetizma  hesaplamaları, 

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ : İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi, Haber Grupları / Forumlar, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama, Elektronik Ticaret, Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş, İnternet Ve Kariyer, İş Görüşmesine Hazırlık, İşlem Tablosu, Formüller Ve Fonksiyonlar, Grafikler, Sunu Hazırlama, Tanıtıcı Materyal Hazırlama. 

ANATOMİ VE FİZYOLOJİ : Temel Anatomi, Organların Anatomik Yerleşimi, İskelet Sistemi, Kas Sistemi, Dolaşım Sistemi, Sinir Sistemi, Sindirim ve Boşaltım Sistemi, Anatomik Parametreleri Kullanan Cihazlar, İ Anatomik Parametreleri Kullanan Cihazlar. 

İLK YARDIM : İlk yardımın temel uygulamaları, Birinci ve ikinci değerlendirme, Yetişkinlerde temel yaşam desteği, Çocuklarda ve bebeklerde temel yaşam desteği, Solunum yolu tıkanıklığında ilk yardım, Dış ve iç kanamalar, Yara ve yara çeşitleri, Bölgesel yaralanmalarda, baş ve omurga kırıklarında ilk yardım, Üst ekstremite kırık, çıkık ve burkulmalarında ilk yardım, Kalça ve alt ekstremite kırık, çıkık ve burkulmalarında  ilk yardım, Acil bakım gerektiren hastalıklarda ilk yardım, Zehirlenmeler, sıcak çarpması, yanık ve donmalar, yabancı cisim kaçmalarında ilk yardım, Acil taşıma teknikleri, Kısa mesafede hızlı taşıma teknikleri, Sedye oluşturarak hasta veya yaralıları taşıma.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ :İş Sağlığı ve Güvenliği Kavram ve Kuralları Dünyada ve Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Kuruluşları İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Çalışma Ortamı Gözetimi, İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Risk Yönetimi ve Risk Analizi Fiziksel Risk Etmenleri Kimyasal Risk Etmenleri Biyolojik ve Psikososyal Risk Etmenleri Ergonomi ve Korunma Politikaları Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Acil Durum Planları Sağlık ve Güvenlik İşaretleri, Kişisel Koruyucu Donanımlar Elektrikli Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

1.SINIF 2.DÖNEM

 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II: Siyasi alanda yapılan devrimler, siyasi partiler ve çok partili siyasi hayata geçiş denemeleri, hukuk alanında yapılan devrimler, toplumsal yaşayışın düzenlenmesi, ekonomik alanda yapılan yenilikler, 1923-1938 Döneminde Türk dış politikası, Atatürk sonrası Türk dış politikası, Türk Devriminin İlkeleri: (Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Devletçilik, Milliyetçilik) . Bütünleyici İlkeler.

TÜRK DİLİ-II: İmla, noktalama ve kompozisyon (noktalama işaretleri, diğer işaretler) , İmla, yazım kuralları (büyük harflerin imlası , sayıların yazılışı, kısaltmaların imlası, alıntı kelimelerin yazılışı) , Kompozisyon (kompozisyonun amacı, kompozisyon yazmada yöntem) , kompozisyonda plan, giriş, gelişme, sonuç, Anlatım özellikleri, anlatımda duruluk, anlatımda sadelik, anlatımda açıklık içtenlik, Anlatım bozuklukları ( eş anlamlı kelimelerin cümle içinde kullanılışı) , Deyimlerin yanlış kullanılışı, Anlatım biçimleri (açıklama, hikaye, özlü anlatım, tasvir, hiciv, portre, kanıtlama, konuşma, manzum anlatım çeşitleri) , Sözlü anlatım çeşitleri (günlük ve hazırlıksız konuşma, hazırlıklı konuşma, açıkoturum, münazara, panel) , Yazılı anlatım türleri (mektup, telgraf, tebrik, davetiye, edebi mektup) , iş mektupları, resmi mektup, dilekçe, rapor, tutanak, karar, ilan, reklam, sohbet, eleştiri, anı, gezi yazısı, röportaj, anket, Otobiyografi, biyografi, roman, hikaye, masal, fabl, tiyatro, trajedi, dram, senaryo). 

İNGİLİZCE-II: Present Perfect Tense, Adjectives, Adjectives & Adverbs, Passives,Conditionals, Relative Clause, Relative Clause, Noun Clause,

MESLEKİ MATEMATİK II : Karmaşık sayılar, Matrisler ve lineer denklem sistemleri, Limit, süreklilik ve uygulamaları, Limit, süreklilik ve uygulamaları, Türev ve türevle ilgili uygulamalar, İntegral ve integral ile ilgili uygulamalar.

MATEMATİK II : Karmaşık sayılar, Matrisler ve lineer denklem sistemleri, Limit, süreklilik ve uygulamaları, Limit, süreklilik ve uygulamaları, Türev ve türevle ilgili uygulamalar, İntegral ve integral ile ilgili uygulamalar,

A.A. DEVRE ANALİZİ : A.A. akım kaynakları, Bobin, Kondansatör, Direnç, Devre bağlantıları, Empedans, Rezonans, Güç, Verim, Güç katsayısı.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM: Analog ve dijital devreleri, çizim programı kullanarak çizimini yapabilmek, Analog ve dijital devrelerin analizini yapabilmek, Baskı devre çizim programını kullanarak baskı devre çizimi yapabilmek.  

LABORATUAR CİHAZLARI : Ayrıştırıcı cihazların onarımı, Karıştırıcı cihazların onarımı, Soğuk saklama cihazının arızaları, Sıcak saklama cihazının arızaları, Terazilerin mekanik arızaları, Terazilerin elektronik arızaları, Laminarflow kabinlerinin kurulumu, Laminarflow kabinlerinin elektronik arızaları, Otomatik Doku Takip Cihazları, Mikrotom Cihazı, Mikrotom Cihazının arızaları, Cryostatseri (Frozen) cihazının arızaları. 

KALİTE KONTROL VE STANDARTLAR : Kalite Kavramı ve Tanımı, Standart ve Standardizasyon Faydaları Standart Çeşitleri, Standardın Üretim ve Hizmet sektöründe Önemi Meslek Standartları Metroloji ve Kalibrasyon, Kalite Yönetim Sistemleri ve Standardları Çevre Standardları, İş Sağlığı ve Güvenliği Standardları Gıda Güvenliği Standardları Diğer Kalite Yönetim Sistemi Standardları, Diğer Kalite Yönetim Sistemi Standartları Stratejik Yönetim, Yönetime Katılma Süreç Yönetim Sistemi Kaynak Yönetimi Sistemi, Üretimde Kalite Kontrolü Muayene ve Örnekleme, Muayene ve Örnekleme Toplam Kalite Kontrol, Toplam Kalite Kontrol EFQM Mükemmellik Modeli Kalitedeki Diğer Kontrol Sistemleri, Kontrol Diyagramları. 

ELEKTRONİK MESLEK BİLGİSİ VE GÜVENLİK: İş ortamı ve kişisel güvenliğin sağlanması. Çeşitli el aletlerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken etkenler. Lehimleme. Baskı devre. Delikli plaket.

ELEKRONİK ELEMANLAR VE ANALİZ : Analog  devre  elemanları, Analog devre elamanlarında hesaplama yapma, Sayısal devre  elamanlarında hesaplama, Sayısal devre  elamanları. 

İLETİŞİM : Sözlü İletişim kurmak, Yazılı İletişim kurmak, Sözsüz İletişim kurmak, Biçimsel (Formal) İletişim kurmak, Biçimsel Olmayan (İnformal) İletişim kurmak, Örgüt dışı iletişim kurmak. 

İŞLETME YÖNETİMİ I : Mikroekonomik Verileri Takip Etmek, Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek, Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek, Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek, Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek, İşletmenin Çevresini Tanımak, Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek, İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek, İş yerinin Kapasitesini Belirlemek, Toplam Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak, Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak, Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak, İş yeri ve Üretim Planı Yapmak, Yatırımın Kurulum İşlemlerini Yürütmek, Uygun yapıyı oluşturup iş yerini açmak.

 2 SINIF 1.DÖNEM

MESLEKİ YABANCI DİL I : Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Mesleki Terim, Kavram ve Terminoloji, Tıbbi Cihazlar ve Kullanımları, Cihaz Kullanımında Karşılaşılan Sorunlar, Cihazların Bakım ve Onarımı.

TIBBİ GÖRÜNTELEME SİSTEMLERİ  : Manyetik rezonans görüntüleyicilerin yer hazırlıkları, Manyetik rezonans görüntüleyicilerin montajını yapabilecek devreye alma, Manyetik rezonans görüntüleyici cihazlarının sökümü, Manyetik rezonans görüntüleyici cihazlarının Mekanik arızaları, Manyetik rezonans görüntüleyici cihazlarının Elektriksel-Elektronik arızaları, Manyetik rezonans görüntüleyici cihazlarının yazılım arızaları ve özel arızaları, Gamma Işınlı görüntüleyici cihazlarının kurulumu ve mekanik arızaları, Gamma Işınlı görüntüleyici cihazlarının Elektriksel ve Elektronik arızaları, Gamma Işınlı görüntüleyici cihazlarının sökümü ve yazılım/özel arızaları, Bilgisayarlı tomografi cihazlarının kurulumu ve mekanik arızaları, Bilgisayarlı tomografi cihazlarının Elektriksel ve Elektronik  arızaları, Bilgisayarlı tomografi cihazlarının sökümü ve özel ( Yazılım arızalarını ve ayarlamalarını( Yoğunluk, fantom, saf su sıfır,QA) ) arızaları

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEYİCİLER : EKG cihazının arızaları, EEG cihazının arızaları, EMG cihazının arızaları, EMG cihazının arızaları, EOG cihazının arızaları, ENMG cihazının arızaları, Solunum Ölçüm Sistemlerinin arızaları, Hasta başı Sinyal İzleyicilerin Mekanik, Elektrik ve Elektronik arızaları, Odyometre cihazının kurulumu, Odyometre cihazının Elektrik-Elektronik arızaları, NIBP (Tansiyon Aleti) mekanik Elektrik ve Elektronik arızaları, Timponometri  cihazlarının mekanik arızaları, Timponometri  cihazlarının Elektrik-Elektronik arızaları,

ARIZA ANALİZİ : Ön arıza analizi, Gerekli teçhizat, Yazılım arızalarını analiz, Hidrolik sistemler, Pnömatik sistemler, Elektrik  makineleri, Ortam güvenliği, Kişisel güvenlik, Cihaz Dışı arıza analizi, Geleneksel yöntemlerle Arıza Tespiti.

GÖZ TANI VE TEDAVİ CİHAZLARI : Otorefraktometreler, Otorefraktometrelerin elektrik elektronik arızaları, Perimetreler, Perimetrelerin elektrik elektronik arızaları, Fakometreler, Fakometrelerin elektrik elektronik arızaları, Pakimetreler, Pakimetrelerin elektrik elektronik arızaları, Vitrektomi  Fako cihazları, Vitrektomi  Fako cihazlarının elektrik elektronik arızaları, Foropterler, Foropterlerin elektrik elektronik arızaları, Tanometreler, Tanometreler elektrik elektronik arızaları. 

ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ : Araştırma Konularını Seçme, Kaynak Araştırması Yapma, Araştırma Sonuçlarını Değerlendirme, Araştırma Sonuçlarını Rapor Hâline Dönüştürme, Sunuma Hazırlık Yapma, Sunumu Yapma. 

AMPLİFİKATÖR VE OSİLATÖRLER : Transistörlü ve FET'li yükselteç devreleri. Güç yükselteçleri. İşlemsel yükseltecin yapısı, özellikleri ve uygulama devreleri. Osilatör devreleri. 

BİYOMEDİKAL ENSTRÜMANTASYON I: Biyomedikal sinyaller, biyomedikal sinyallerin ölçülmeleri, elektrotlar ve dönüştürücüler, işaret ve gürültü, biyoelektrik potansiyeller, fizyolojik basınç ve kalibrasyon dersin içeriğinde verilmektedir. 

İŞLETME YÖNETİMİ II : Planlama Yapmak, Örgütleme Yapmak, Yöneltmek, Koordinasyon Sağlamak, Denetim Yapmak, İş Analizi Yapılmasını Sağlamak, İnsan Kaynaklarını Planlamak, İşgören Adayı Bulmak, İşgöreni Seçmek, İşe Alıştırma(Oryantasyon) Eğitimi Vermek, İşgören Performansını Değerleme, İşgören Performansını Değerleme, İşgörenin Eğitilmesini Sağlamak, Kariyer Planlaması Yapmak, İş Değerleme, Ücretlendirmek, Üretimi Planlamak, Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapmak, Kapasite ve Stok Planlaması, Hedef Pazarı Belirlemek, Ürün Geliştirme, Fiyatlandırma Politikalarını Belirlemek, Tutundurma Politikalarını Belirlemek, Dağıtım Politikalarını Belirlemek, Müşteri İlişkilerini Yönetmek, Gelir ve Gider Hesaplarını Yönetmek, Borç ve Alacakları Yönetmek, Varlıkları Yönetmek, Varlıkları Yönetmek, Kaynakları Yönetmek. 

MESLEK ETİĞİ : Etik ve ahlak kavramlarını incelemek, Etik sistemlerini incelemek, Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek, Meslek etiğini incelemek, Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek, Sosyal sorumluluk kavramını incelemek. 

ÇEVRE KORUMA : Çevre Yönetmelik Bilgisi, Risk Analizi, Atık Depolama, Kişisel Korunma Önlemleri, Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliği.

 2 SINIF 2.DÖNEM

MESLEKİ YABANCI DİL II : Mesleki konularda yazılı ve sözlü iletişim kurma, Biyomedikal Cihazlar Teknolojileri, Kurulum ve Sökümleri, Laboratuar Cihazları, Tomografi Cihazları, Ameliyat Masaları, Dişçi Üniteleri, Ultrasound Cihazları, Respiratörler, Bakım Onarım, Kalibrasyon.

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI : Ultrasonik görüntüleyicilerin arızaları, Ultrasonik görüntüleyicilerin  elektronik arızaları, Ultrasonik görüntüleyicilerin  aksesuarları, Geleneksel (Konvansiyonel ) Röntgen Cihazları  Kurulum, Geleneksel (Konvansiyonel ) Röntgen Cihazları  arızaları, Geleneksel (Konvansiyonel ) Röntgen Cihazlarının tüpleri ve sökümü, Endoskopik görüntüleyiciler, Soğuk Işık Kaynakları, Vücut içi görüntüleme, Tıbbi Monitörler, Kamera ve Video işleyiciler, Film Banyo Cihazları, Film Banyo Cihazlarının arızaları.

IŞINLI TEDAVİ CİHAZLARI : Lazer/Kızılötesi sistemlerin mekanik arızaları, Lazer/Kızılötesi sistemlerin elektriksel,elektronik,yazılım arızaları, Fototerapi cihazının kurulumu, mekanik arızaları, Fototerapi cihazının elektriksel elektronik,yazılım arızaları, Ultraviyole sistemlerin mekanik arızaları, Ultraviyole sistemlerin elektriksel elektronik ve yazılım arızalar, Kobalt 60 cihazlarının Mekanik arızaları, Kobalt 60 cihazlarının Elektriksel arızaları, X ışınlı tedavi cihazının mekanik arızaları, Xışınlı tedavi cihazının elektriksel, elektronik ve yazılım  arızaları, Breki terapi cihazının mekanik arızaları, Breki terapi cihazının elektriksel elektronik ve yazılım arızaları.

ARIZA GİDERME : Elektriksel büyüklükleri ölçerek  arıza tespiti, Mekaniksel büyüklükleri ölçerek arıza tespiti, Ortam şartlarını ölçerek arıza tespiti, İleri seviye ölçme, Biyolojik sinyalleri ölçme, Simülatör, Elektriksel arızalar, Elektronik arızalar, Mekanik arızalar, Arıza kapatma, Algılayıcı ve dönüştürücülerin analizi, Biyosensörlerin analizi, Enstürmantasyon yükselteçlerin analizi, Filtre devrelerinin analizi.

AMELİYATHANE CİHAZLARI : Kalp akciğer pompasının arızaları, Kalp Akciğer pompasının elektronik yapısı, Ameliyat masası-hasta karyolası arızaları, Ameliyat masası-hasta karyolası elektronik arızaları, Elektro cerrahi cihazlarının arızaları, Elektro cerrahi cihazlarının elektronik arızaları, Ameliyathane lambalarının kurulumu, Ameliyathane lambalarının elektronik arızaları, Anestezi cihazının arızaları, Anestezi cihazının elektronik arızaları, Aspiratör cihazının arızaları, Aspiratör cihazının elektronik arızaları. 

YAŞAM DESTEK CİHAZLARI : Yazılım güncelleme ihtiyacını belirleme ve Güncelleme yazılımını yükleme, Fonksiyon / ek fonksiyon testleri, Ventilatör mekanik arızaları, Ventilatör elektrik-elektronik arızaları ile özel arızaları, Nebuluzatör Mekanik arızaları, Nebuluzatörlerin Elektrik -Elektronik arızaları ve özel arızaları, Elektroşok sistemlerinin elektriksel  arızaları, Elektroşok sistemlerinin elektronik arızaları ve özel arızaları, Diyaliz cihazlarının mekanik arızaları, Diyaliz cihazlarının elektrik-elektronik arızaları ve özel arızaları, Oksijen konsantratörünün mekanik arızaları, Oksijen konsantratörünün elektrik-elektronik arızaları.  

SİSTEM ANALİZ VE TASARIM  : Çalışma Konusunu Seçmek, Elde Edilen Bilgileri Sunmak, Sistem/Ürünün Fonksiyonlarını ve Değişkenlerini Tanımlamak, Gerekli Malzemeleri Seçmek, Elde Edilen Bilgileri Sunmak, Sistem/Ürünün Şartnamesi veya Akış Şemasını Hazırlamak, Sistem/Ürünün Programını veya Hesaplamalarını Yapmak, Sistemin/Ürünün Çalışacağı Ortamı Kurmak, Sistemin/Ürünün Kurulumunu Yapmak, Sistemin/Ürünü Test Etmek, Sistemin/Ürünün Çıktılarını Rapor Halinde Sunmak.  

BİYOMEDİKAL ENSTRÜMANTASYON II: Biyomedikal potansiyeller, biyoeletrik yükselteçler, analog ve sayısal süzgeçler, biyotelemetri, EKG, EMG, EEG sinyallerinin gözlemlenmesi, EKG ve EMG tasarımlarının gerçeklenmesi ve laboratuvarda deneysel gerçeklemeler.

FİZİK TEDAVİ CİHAZLARI : Elektroterapi cihazının mekanik arızaları, Elektroterapi cihazının elektriksel arızaları, Elektroterapi cihazının elektronik arızaları, Kısa Dalga Diatermi cihazının mekanik arızaları, Kısa Dalga Diatermi cihazının elektriksel arızaları, Kısa Dalga Diatermi cihazının elektronik arızaları, Ultrasonik tedavi cihazlarının Elektriksel arızaları, Ultrasonik tedavi cihazlarının Elektronik arızaları, Hidroterapi Sistemlerinin mekanik arızaları, Hidroterapi Sistemlerinin Elektriksel ve elektronik arızaları, Traksiyon Tedavi araçlarının mekanik arızaları, Traksiyon Tedavi araçlarının Elektriksel ve elektronik arızaları.

TIBBİ KALİBRASYON : ISO IEC 17025 deney ve kalibrasyon standartının şartlarının öğrenilmesi.Elektriksel sıcaklık ve basınç mimarilerini kavrayarak bu parametrelerde çalışan cihazların kalibrasyonunun yapılması.Test sonuçlarının raporlanması ve ölçüm belirsizliklerinin hesaplanması Elektriksel Güvenlik kavramı ve ISO 60601 standartının gereklikleri 93/42/EEC tıbbi cihaz yönetmeliğinin kavranılması.

 

Not: Ders içeriklerinde kapatılan derslerin içerikleri de bulunmaktadır. Bu nedenle öğrenci transkriptindeki derslerle ders sayısı olarak birebir eşleşmeyebilir. Ancak öğrenci transkiptlerinde yer alan derslerin içerikleri bu listede mevcuttur. Derslerin dönemleri farklılık gösterse bile, ders içeriklerinde herhangi bir farklılık yoktur.

Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanlığı