haberler

KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Mezuniyeti Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Trabzon Meslek Yüksekokulu 32. mezuniyet töreni Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 23 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşti.
Mezuniyet törenine Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Orman Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ali TEMİZ, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Sayın Yaşar ERBAŞARAN ile çok sayıda davetli katıldı.

Ayrıca davetimize işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayıp telgraf ile davetimizi onurlandıran ve öğrencilerimizi tebrik eden İyi Parti Trabzon Milletvekili Sayın Hüseyin ÖRS,  Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Muhammet BALTA, Trabzon Ak Parti Milletvekili Sayın Bahar AYVAZOĞLU ve 27. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Sayın Ahmet KAYA'ya teşekkürlerimizi sunarız. 

Tören başlamadan önce davetliler ve öğrencilere Üniversitemiz, Meslek Yüksekokulumuz ve Bölümlerimizi tanıtan slayt gösterisi sunuldu. Tören öncesinde Ney dinletisi gerçekleştirildi. 

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlhan DENİZ açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. İlhan DENİZ açılış konuşmasında “Trabzon Meslek Yüksekokulu KTÜ’nün en çok program ve öğrenci ve akademik personele sahip en eski ve merkezi Meslek Yüksekokulu’dur. Meslek Yüksekokulumuz akademik ve idari kadrosuyla, akademisyenlerimizin gerçekleştirdikleri projelerle bilime, üniversitemize ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlamaktadır. Göreve başladığımız günden bugüne geçen yaklaşık 2 yıllık süre zarfında Meslek Yüksekokulumuzun gelişimine katkı sağlayacak adımlar attık. Üreten MYO olmak hedefiyle başta üniversitemiz rektörlüğü olmak üzere Trabzon Ticaret Sanayi Odası, Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlılar Vakfı ve Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerini ziyaret ettik ve görüş alışverişinde bulunduk. Hedeflerimize doğrultusunda bizlere katkı sağlayan Başta Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI hocamız olmak üzere üniversite yönetimimiz, okulumuz Bilgisayar Laboratuvarlarına 25 adet Bilgisayar gönderen TÜRKSAT AŞ., okulumuzda öğrenci ve personele yönelik yemekhane hizmetini başlatan KTÜ Rektörlüğü, akademisyenlerimizin proje çalışmalarına katıldıkları toplantılarla destek veren KTÜ Mühendislik Fakültesi akademisyenleri, okulumuz bay bayan mescitlerini teşrif eden Akçaabatlılar Vakfı ve bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Akçaabat Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yıl mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyor, okumaya öğrenmeye devam etmelerini, mutlaka DGS sınavına katılarak dört yıllık fakültelerde kendilerini bir adım daha geliştirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu vesileyle bütün öğrencilerimiz ve ailelerini kutluyor, hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında, gençlere öğrencilik ve akademik yıllarından örnekler vererek kendisini sürekli geliştirmeye devam ettiğini, öğrencilerimizin de kendilerini geliştirmelerini, mutlaka bir yabancı dil bilmelerini, ülkeye ve millete hayırlı hizmetler sunmalarını tavsiye etti. 

Konuşmaların ardından İmece Halk Oyunları ekibi gösteri gerçekleştirildi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı 32.dönem mezunları arasında dereceye giren öğrenciler; 
Birincisi: El Sanatları Bölümü öğrencisi Şükran DEMİREL, 
İkincisi: El Sanatları Bölümü öğrencisi Hilal KATILI, 
Üçüncü: El Sanatları Bölümü öğrencisi Funda BAHAR oldu.
Dereceye giren öğrencilere plaketleri Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Müdürümüz Prof. Dr. İlhan DENİZ ve Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar ERBAŞARAN tarafından takdim edildi. 
İlk üç öğrenciye Akçaabatlılar Vakfı adına hediye çekleri takdim edildi.

Yüksekokulumuz Birincisi El Sanatları Bölümü öğrencisi ŞÜKRAN DEMİREL mezunlar adına konuşma gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Ayrıca Meslek Yüksekokulumuzun diğer Bölümlerin akademik kadrosu ve öğrencileri sahneye davet edilerek öğrencilere diplomaları ve ayrıca ilgili programlarda dereceye giren öğrencilere plaketleri ile beraber Akçaabat Belediyesi’nin desteği ile hazırlanan hediyeleri bölüm akademisyenleri tarafından takdim edildi.
1-BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
2- ELEKTRİK ve ENERJİ BÖLÜMÜ / ELEKTRİK  
3- ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ / ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
4- ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ / BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ  
5- EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI  
6- İNŞAAT BÖLÜMÜ / İNŞAAT TEKNOLOJİSİ    
7- MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ / MAKİNE  
8- MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ / HARİTA VE KADASTRO

Tören; mezuniyet andının okunması, kep atma ve toplu resim çektirilmesi ardından sona erdi.

Mezun olan ve dereceye giren sevgili öğrencilerimizi Müdürlüğümüzce tebrik eder, bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluk dileriz.

Mezuniyet törenimizin gerçekleşmesinde katkısı olan Meslek Yüksekokul öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Ercan SİNANER, yıl boyunca gerek okulumuz gerek öğrencilerimiz üzerinden desteğini esirgemeyen Akçaabat Belediyesi ve Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar ERBAŞARAN'a şükranlarımızı sunarız.

Mezuniyet töreni için fedakârca çalışan Öğr. Gör. Seda AKYAZ ALAÇAM, Öğr. Gör. Dr. Ercüment YILMAZ, Dr. Ögr. Üyesi Nida YILDIRIM, Öğr. Gör. Ramazan İNAL ve Yüksekokul Sekreteri Mehtap KELEŞ VURAL'a emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.


27 Haziran 2022