Webometrics Ocak 2024 Dünya Üniversite Sıralamaları

Karadeniz Teknik Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında 2024 yılı Ocak ayı itibariyle dünyada 1475. sıraya yerleşti. Ülkemizde ise 209 üniversite içinde 21. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Webometrics sıralaması, üniversitelerin web teknolojilerindeki gelişmelere uyum ve kullanım düzeylerine göre kıyaslama yapar. Sıralama, dört farklı ölçüte dayalıdır: Varolma, Görünürlük (Etki), Şeffaflık ve Mükemmeliyet. Madrid merkezli "Cybermetrics Lab" adlı araştırma grubu tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında güncellenen bu sıralamada dünya genelinde 10 binden fazla üniversite değerlendirilmektedir.

Webometrics tarafından yayınlanan listede Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Webometrics Dünya Sıralamaları'nda aldığı güncel dereceler ise aşağıdaki gibidir:

Dönem Dünya Avrupa Türkiye Görünürlük (Etki) Şeffaflık Mükemmeliyet
Ocak 2024 1475 556 21 3696 797 1477