haberler

Üniversitemizin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı Gerçekleştirildi

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirme süreçleri Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)  tarafından düzenli olarak yerine getirilmektedir. Bu kapsamda her yükseköğretim kurumuna saha ziyareti gerçekleştirilerek yükseköğretim kurumuna özgü bir Kurumsal Geri Bildirim Raporu hazırlanmaktadır. YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında değerlendirmesi tamamlanan yükseköğretim kurumları, değerlendirme yılını izleyen en erken ikinci yılda İzleme Programına dahil olmaktadır.

Bu kapsamda; dış değerlendirmesi Aralık-2016 tarihinde yapılan Üniversitemizin İzleme Programı; 08 Aralık 2020 tarihinde YÖKAK tarafından gerçekleştirildi.  Prof. Dr. Mesut GÜNER (Başkan), Prof. Dr. Sedat YAZICI ve Prof. Dr. İnci BATMAZ tarafından gerçekleştirilen İzleme Programına Prof. Dr. Tuncay DÖGEROĞLU YÖKAK gözlemcisi olarak katıldı.

İzleme Takımının Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile görüşmesi ile başlayan programın sabah oturumunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ başkanlığında toplanan Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından İzleme Takımına bir sunum gerçekleştirildi. İzleme Takımının sorularının cevaplandığı sabah oturumun ardından Senato üyelerimizin de katıldığı öğleden sonraki oturumda Rektörümüz tarafından İzleme Takımına Üniversitemizin hedefleri ve yürütülen kalite çalışmaları hakkında bilgi veridi. Soru-cevap bölümünün ardından Rektörümüz ve İzleme Takımı arasında gerçekleştirilen çıkış görüşmesi ile İzleme Programı tamamlandı.

 


09 Aralık 2020