haberler

2024 Yılı Temsili Askerlik Uygulamasına Katıldık

KTÜ Engelli Öğrenci Birimi askerlik görevinden muaf olmuş dezavantajlı personeller ile 17. Komando Tugay Komutanlığı Şht. Ütğm. Hakkı Erdal KURTOĞLU Kışlası'nda icra edilen Temsili Askerlik Uygulamasına katıldı. Daha önce giyme şansı bulunamayan şerefli üniformaları giyerek, yüce devletimiz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sağladığı Temsili Askerlik Uygulaması sayesinde personellerimiz  askerlik yeminlerini yaptı.

Komutanların samimi karşılamasıyla başlayan asker yolculuğu, üniforma giyme, silah ve araçların tanıtılması, yemin töreni, dönem plaketinin çakılması, tören konuşmaları ve askeri yürüyüşle devam etti. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından  terhis belgeri verildi. Yemin töreninde; KTÜ bünyesinde çalışan Mustafa Saka, Savaş Kızıltaş, Recep Şahin, Mehmet Akif Demir, Mahmut Demircioğlu, Yasin Aydar ve Serap Çiçek de yemin ederek asker olmanın gururunu ve terhis törenine katılmanın mutluluğunu yaşadı.

Bu anlamlı ve mutlu güne katılan kıymetli ailelere kışlada bizleri misafir eden değerli Komutanlara, aralarında olmaktan onur ve gurur duyulan askerlere, Sayın Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarına teşekkür ederiz. 


16 Mayıs 2024