haberler

Bölümümüz Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğunda Verilen Resepsiyona Katıldı

Rusya Günü vesilesiyle Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Sn. Valeri Petroviç Timaşov ve Kıymetli Eşi Tatyana Timaşova’nın Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğunda verdiği resepsiyona Bölümümüz de katıldı.

Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşları ve saygı duruşuyla başlayan resepsiyon Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Sn. Valeri Petroviç Timaşov’un açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Rusya-Türkiye ilişkilerine değinen Timaşov, Türkiye’nin uzay alanındaki girişimlerinden bahsederken “Türkiye’yi ‘uzay kulübü’nde görmekten memnunum” ifadelerini kullandı. Bölümümüzün faaliyetlerinden de bahseden Timaşov, Üniversitemiz ve Bölümümüzün Rus dilinin, kültürünün ve edebiyatının öğretimi hususundaki faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu vesileyle Rusya’nın egemenliğini vurgulayan bu bayram münasebetiyle duydukları neşeye ortak olduğumuz bütün Rusya Federasyonu vatandaşlarının bayramını kutlayarak kıymetli sözleri ve davetlerinden ötürü Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Sn. Valeri Petroviç Timaşov’a ve Kıymetli Eşi Tatyana Timaşova’ya, resepsiyonda emeği geçen Rusya Federasyonu Trabzon Konsolosu Sn. Rustem Haziyev’e ve Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu Ataşesi Sn. İgor Avdeyev’e teşekkür ederiz.


12 Haziran 2024