etkinlikler

Mart

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Sıfır Atık Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi.

İlk kez 2017 yılında Cumhur Başkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan “SIFIR ATIK” projesi, Ülke genelinde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri dönüştürülmesi, çevresel risklerin azalması, çevreyi koruma bilincinin kurumlar ve bireyler bazında artırılması, Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması ve bu sayede saygınlığının arttırılması için başlatılmıştır.

Sıfır Atık Projesinin Karadeniz Teknik Üniversitesinin tüm birimlerinde yürütülebilmesini sağlamak, farkındalığı artırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere, KTÜ Rektörünün himayesinde kurulmuş olan KTÜ Sıfır Atık Komisyonu tarafından; 15 Mart 2019 Cuma günü 09:00-11:00 saatleri arasında Osman Turan Kültür Merkezi’nde Sıfır Atık Farkındalık Toplantısı gerçekleştirildi. Rektör adına açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ Sıfır Atık Projesinin öneminden bahsederek, bu projeyi başlatan başta Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendi olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı ve çalışanlarına, KTÜ Rektörü ve Yönetimine, KTÜ Sıfır Atık Komisyonu üyelerine ve özellikle bu etkinliğe katılarak değerli bilgilerini aktaran KTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek BEYAZLI’ya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Kimyager Nilüfer KUTUROĞLU ve Kimyager Ayla HACIAHMETOĞLU ile Ortahisar Belediye’sinden Çevre Mühendisi Ezgi KAZAN’a teşekkür etti.

Sunuculuğunu KTÜ Enformasyan Müdürü Tülay BAK'ın yaptığı toplantı,  KTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek BEYAZLI, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli Kimyagerler Nilüfer KUTUROĞLU ve Ayla HACIAHMETOĞLU, Ortahisar Belediye Başkanlığı’nda görevli Çevre Mühendisi Ezgi KAZAN ve KTÜ Sıfır Atık Komisyonu Üyesi Erdal DANACI’nın konuşmaları ile sona erdi. Toplantıya KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ, KTÜ Genel Sekreteri Mehmet KARABAYIR, KTÜ Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa BEZİROĞLU ve Fazlı ÖZTEL, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vildan ÖZMEN, KTÜ Sıfır Atık Komisyonu Başkanı Ali Paşa GÜLEŞ, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü Sekreterleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Sivil İşletme Sorumluları ve tüm birimlerce görevlendirilmiş olan Sıfır Atık Sorumluları katıltı. Toplantı sonunda konuşmacılara çiçek takdim edildi.

Sıfır Atık