haberler

Çevre Haftası Etkinlikleri Kapsamında Üniversitemizde Kompost Ünitesi Açılışı

Üniversitemiz Kanuni Kampüsünde Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından çevreyi korumaya yönelik Kompost Atık Üretim Ünitesinin açılışı oldu. KTÜ Kanuni Kampüsünde Üniversite yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik ilkelerinin önemi vurgulandı.

Kompost Atık Üretim Ünitesinde; organik atıkların geri dönüşümü için modern teknoloji kullanılarak kompost üretilecek. Bu ünite özellikle  yemek öncesi oluşan atıklarının geri dönüşümünü sağlayarak organik gübre üretimine katkıda bulunacak. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, açılış töreninde yaptığı konuşmada, çevre bilincinin önemine ve herkesin çevreye duyarlı bir yaşam sürmesi gerektiğine dikkat çekti. Aynı zamanda, çevre sorunlarının çözümünde gençlerin ve eğitimin öneminin altını çizdi. Açılış töreninde konuşan Trabzon Çevre Şehircilik İl Müdürü Uğur KORKMAZ ise, dünya genelinde yaşanan çevre sorunlarının temelinde yoğun nüfus artışının yattığını belirtti. Bu doğrultuda, atık yönetimi ve geri dönüşüm projelerinin önemine vurgu yaparak, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Sıfır Atık konusundaki başarılı çalışmalarını övdü.

Üniversitemiz gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma hedefiyle sürdürülebilirlik alanında öncü bir rol üstlenmek için çalışmalarına devam ediyor.


05 Haziran 2024