Üniversitemizde Çevre Haftası Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilirlik ilkelerinin benimsenmesi için önemli bir fırsat oluşturdu. Üniversitemiz tarafından çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir atık yönetimini teşvik etmek amacıyla Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda, üniversitemizin çeşitli disiplinlerinde eğitim alan öğrenciler teknolojik atıkları sanata dönüştürdü. KTÜ Sıfır Atık Koordinatörlüğü öncülüğünde ve paydaşları; Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, KTÜ Çevre Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi ve KTÜ Öğrenci kulüplerinin katılımıyla gerçekleşen E-Atıktan Sanat adlı workshopta 8 gurupta 24 öğrenci, arızalı veya kullanım dışı elektronik cihazlardan yaratıcı eserler ortaya çıkardı. Workshopta arızalı veya kullanım dışı cep telefonu, bilgisayar, bilgisayar parçaları, elektrikli ev eşyası, adaptör gibi pek çok elektronik atık, öğrencilerin hayal gücüyle birleşerek çevre dostu sanat eserlerine dönüştü. Öğrencileirn çalışmaları sonucunda ortaya konan sanat eserleri düzenleme komitesi tarafından değerlendirildi. E-Atıktan Sanat workshop programına katılan ve derece elde eden öğrencilere KTÜ Senato Salonunda düzenlenen tören ile ödülleri ve katılım belgeleri takdim edildi.

05 Haziran 2024