hakkımızda

2017-2018 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamış olan İş sağlığı ve Güvenliği Programı, 2  yıllık önlisans eğitimini kapsamaktadır.

Amacı, iş ortamında var olan tehlikeleri bertaraf ederek, risklerin minimize edilmesiyle çalışanı iş kazalarından, meslek hastalıklarından korumaktır. Üretim güvenliğini temin ederek, zamanın ve kişisel performansın da maksimum verimlilikte kullanılmasını sağlamaktır. İşyerlerinde kullanılan her türlü araç, gereç ve makine ile bina güvenliğini risk altında tutabilecek diğer unsurların güvenlik denetimini yapabilecek, işçinin ve iş ortamının güvenliğinin yanı sıra işyeri çevresinin de güvenli alanlar olarak kalmasını sağlayabilecek meslek elemanları yetiştirmektir.

Temel değerleri çerçevesinde, dinamik eğitim kadrosu ve güncel eğitim programının yanı sıra teknik geziler, seminerler, konferanslar ve sosyal etkinliklerle bu hedefine ulaşmaya çalışmaktadır.

Güncel bir program olan İş Sağlığı ve Güvenliği Programı?ndan mezun olacak öğrencilerin çalışabileceği alanlar özel sektörün yanı sıra kamu sektöründe de mevcuttur.

Giriş Koşulları

Programa kayıt yaptırabilmek için lise diplomasına sahip olmak ve YÖK?ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenen şartları yerine getirmek gerekmektedir.

Eğitim

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı?nda eğitim Türkçe olarak gerçekleştirilmektedir. Toplam iki yıllık bir eğitim sürecini kapsayan İş Sağlığı ve Güvenliği Programı?nda ikinci öğretim seçeneği olmayıp eğitim normal öğretim şeklinde gerçekleşmektedir. Programın kontenjanı 60 öğrencidir.

Mezuniyet Koşulları

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programdan alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS) tümünü başarı ile tamamlamış olması, 40 günlük staj yapmış olması gerekmektedir.

İstihdam Olanakları

Bu bölümden mezun olanların iş bulmaları oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlükleri ve diğer kamu kuruluşları ile özel sektörde iş bulabilirler. Ülkemizde 6331 sayılı İSG Kanunu kamuda ve özel sektörde işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çalışmaların yapılmasını zorunlu kılmış yeni yaptırımlar getirmiştir. 2023 Aralık ayı itibariyle en az 1 çalışanı olan işyerleri iş güvenliği uzmanlık hizmeti almak zorundadır. Bunun sonucunda da işletmelerde İş Sağlığı ve Güvenliği bölüm mezunlarına duyulan ihtiyaç yoğunlaşarak artmaktadır. Bu zorunluluk programımızdan mezun olan öğrencilere istihdam yaratacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Tanıtım Videosu