Danışma Kurulu Toplantısı 2018

Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. Olağan Danışma Kurulu Toplantısı 26 Eylül 2018 tarihinde Osman Turan Kongre Merkezinde aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere gerçekleştirilmiştir. Toplantıya, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Gürsel ÇOLAKOĞLU, dış paydaşlarımız olan firmalarının üst düzey yöneticileri, eski mezunlarımız ile OEM Bölüm Akreditasyon ve Eğitim Komisyonlarında görev yapmakta olan öğretim üyeleri katılmıştır.

Gündem:

  • Akreditasyon çalışmaları çerçevesinde bölümdeki eğitim ve öğrencilerin gelişimine yönelik yapılan çalışmalar,
  • Bölüm tarafından gerçekleştirilen iyileştirmeler
  • Gelecekte gerçekleştirilebilecek çalışmalar.
  • Dilek ve temenniler

DANIŞMA KURULUMUZ

Alper BEKTAŞ (Üç Yıldız Mobilya ve MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı)

Berker DUYGULU (Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt San. A.Ş. İK Temsilcisi)

Enes KOÇ (Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Tic.A.Ş. Kastamonu Fabrika Direktörü)

Ertekin DİKMEN (Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Tic.A.Ş. Terme Fabrika Müdürü)

Hüseyin YILDIZ (Starwood A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı)

İsa SERTKAYA (OGM Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi  Başkan Yrd.)

Okyar ALAT (Laressa Mobilya A.Ş. Üretim Mühendisi)

Servet METE (Çağlar Ambalaj A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon)

Tuncer ÜSTÜNDAĞ (Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt San. A.Ş. Gen. Müd. Yrd.)

Yeni Katılanlar

Prof. Dr. Sezgin ÖZDEN ( Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi)

Mete AKTER (Dual Boya Genel Müdürü)

Kamil TOKATLI (Selkasan A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı)

Erdem BARUT ( Europap Tezol A.Ş. Üretim Müdürü)

Semih TUNA ( Gentaş A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü)

Ergin TURAN ( Kastamonu Entegre A.Ş. Adana Fabrikası Direktörü)

Mehmet Akif ASMAZ (Asmaz Ahşap A.Ş. Genel Müdürü)

Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU

Prof. Dr. Ümit Cafer YILDIZ

GÖRÜŞLER

Toplantı gündeme uygun olarak saat 10.05’te başlatıldı.

Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu tarafından, Akreditasyon çalışmaları çerçevesinde bölümdeki eğitim ve öğrencilerin gelişimine yönelik yapılan çalışmalar ve bölüm tarafından gerçekleştirilen iyileştirmeler sunuldu.

Ve Danışma Kurulu Toplantısının Trabzon’a uzaktan gelenler açısından daha işlevli hale getirilmesini sağlamak amacıyla ORENKO 2018 kongre günlerinin de içerisinde yer alması planlandığı açıklanmıştır.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra ÇOLAK çalışmaların MÜDEK Akreditasyon çalışmalarından önce başlatıldığını Akreditasyon çalışmaları ile ivme kazandığını açıkladı. Gelişmelerin sürdürüldüğünü ve bölüm içi ve dışı faaliyetlerin artırılması ile kazanımların güçlendirilmesinin planlandığından bahsetmiştir.

Toplantıda alınan kararlar;

  • KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümün tarafından gerçekleştirilen ORENKO (Orman Ürünleri Endüstri Kongresi)’nin periyodik olarak iki yılda bir gerçekleştirilmesi önerisinde bulunulmuştur. Bu kongrelerin öğrencinin de gelişimine katkı sağlayabilmesi için onların Trabzon’da bulunduğu dönem içi tarihlerin planlanarak, öğrencilerin bizzat kongre düzenleme ve ağırlama aşamalarında da görevlendirilmelerinin başarıyı artıracağı önerisi kabul edilmiştir.
  • MÜDEK tarafından revize edilen Program Çıktılarına ulaşabilmeyi güçlendirmek için KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünün Program Çıktılarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği önerisi kabul edilmiştir.
  • Endüstriyi temsil eden Danışma Kurulu üyeleri kendileri ile daha fazla iletişim sağlayabilmek için bölümde onları temsil eden köşelerin oluşturulmasını ve burada kendilerinin ürettikleri ürünlerin teşhir edilmesini önermişler ve ardından kongre için getirdikleri teşhir ürünlerini Bölümde sergilenmek üzere Bölüm Başkanlığına teslim etmişlerdir.
  • Ayrıca Üniversite-Sanayi işbirliği planlamalarının daha sağlam zeminlere oturmasını sağlamak amacıyla tüm firmalar için ortak kullanılabilecek bir çatı anlaşması önerisinde bulunmuşlardır. Bu çatı anlaşmasının ardından her firma ile gerçekleştirilecek özel programlar program protokolü olarak ayrıca imzalanabilir önerisi kabul edilmiştir.

Toplantı 12.30’da tamamlanmıştır.

 

TOPLANTIDAN GÖRÜNTÜLER