bölüm hakkında

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
Bilgisayar Programcılığı Programı

  • Kısa Tarihçesi
    Yüksekokul bünyesinde 1996-1997 eğitim-öğretim döneminde Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak Bilgisayar Donanımı Programı açılmış, aynı dönemde ilk öğrenci kaydı yapılmıştır. Programın adı daha sonraki yıllarda şu andaki şekline dönüşmüştür. İkinci öğretime 2002 yılından itibaren başlanılmıştır. 70 öğrenci kontenjanlı bu programda kadrolu üç öğretim elemanı görev yapmaktadır. Program 30 bilgisayarlı iki PC laboratuarı ve iki adet 80 kişilik teknoloji sınıfı ile eğitim yapmaktadır.
     
  • Kuruluş Amacı
    Son yıllarda bilişim sektöründeki hızlı gelişmelere paralel olarak iş hayatında ve güncel yaşamda bilgisayar teknolojisi kullanımı hızla artmıştır. Bilgisayar teknolojisi ve programlama; bilgisayar kullanımı, yazılım yapılması (PC, ağ ortamı ve internet için), donanım, bakım, onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili alandır. Bilgisayar teknikeri olarak mezun olan öğrenciler gerek teorik ve gerekse uygulama açısından uzmanlaşmak üzere eğitilirler.
     
  • Programda Okutulan Ana Dersler
    Bu programda, Programlama temelleri, grafik ve animasyon, bilgisayar donanımı, ofis yazılımları, görsel programlama, veri tabanı, web tasarımının temelleri, internet programcılığı, nesne tabanlı programlama, ağ temelleri, mesleki İngilizce, açık kaynak işletim sistemi, sunucu işletim sistemleri, işletme yönetimi, kalite güvence ve standartları, araştırma teknikleri ve seminer dersleri mesleki yeterlilik için ana dersler kapsamındadır.
     
  • Mezunların Kazandığı Nitelikler ve Çalışma Alanları
    Programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; bilgisayar sektöründe, teknik servislerde ve işletmelerde, istihdam edilirler. Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem, yazılım, donanım, iletişim ağları ya da bakım onarım servislerinde ihtiyaç duyulan bilişim personeli açığını doldurabileceklerdir.
     
  • Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İle Başvurulacak Bölümler
    İki yıl süreli bu programı bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı sonunda bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, bilgi teknolojisi, fizik, istatistik, enformasyon teknolojileri, uzay mühendisliği bölümlerine devam edebilirler. Ayrıca tüm mezunların Açık Öğretim Fakültesi iktisat veya işletme bölümlerine üçüncü sınıftan itibaren devam etme ve lisans tamamlama imkânları bulunmaktadır.