haberler

7. Geleneksel Hamsi Festivali

Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi'nde geleneksel hale getirilen Hamsi Festivalinin bu yıl 7.si düzenlendi.

Of Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle Of Teknoloji Fakültesinin Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesinde yapılan hamsi etkinliğine 400 kg hamsi tüketildi. Hamsi Festivaline KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Üniversiteye bağlı Fakültelerin Dekanları, MYO Müdürleri Daire Başkanları, Akademik ve idari personel, öğrenciler ve velilerin yanı sıra Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk ve Başkan Yardımcısı Şevki Saral, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Etkinlikte öğrenciler arasında hamsi yeme yarışması düzenlendi. Dört grupta 12 öğrencinin yarıştığı hamsi yeme yarışmasında 40 gr. pişmiş hamsiyi ilk önce bitiren grup birinci oldu. Fakültenin dekanı Prof. Dr. İrfan Acar yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Dekan Prof. Dr. İrfan ACAR; "Yaklaşık 10 yıl önce başlattığımız hamsi etkinliği zaman içerisinde gelenekselleşerek festivale dönüştü. Pandemi döneminde ara verdiğimiz etkinlik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapabildik. Etkinliğimizin hamsi ve çeşitli tedariklerini üstlenen Belediye Başkanlığına, personellerine ve özellikle Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih Sarıalioğlu'na teşekkür ediyorum. Araç gereç temini ve personel takviyesi için KTÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'ya ve tüm üniversitemiz yönetimine teşekkür ediyorum. Bizleri bugün burada yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza da teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 


25 Aralık 2023