haberler

Kişisel Verilerin Korunması Konulu Eğitimle Personelimizin Farkındalığını Yükseltiyoruz

Memur Akademisi Genel Eğitimler Modülü ile yönetici ve çalışma arkadaşlarımızın Kişisel Verilerin Korunması (KVK) konusunda farkındalığını arttırabilmek amacıyla Rektör Danışmanımız Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU tarafından Kişisel Verilerin Korunmasında Kabahatler ve Suçlar eğitimi gerçekleştirildi.

-

Bu eğitimde KVK'nın tanımı ve kişisel verilerin çeşitleri gibi temel bilgilerin yanı sıra akademik ve idari birimlerde yürütülen iş ve işlemlerde doğabilecek kabahat ve suçlara da değinildi. Diğer taraftan, resmi web sayfalarında kamuoyunu aydınlatmak üzere yayınlanan bilgiler ve sosyal medyada hem kurumsal hem de kişisel veri paylaşımından doğan kabahat ve suçlar örneklerle anlatılarak konuya dikkat çekildi. Kişisel verilerin korunmasını temel bir insan hakkı olarak gören Üniversitemizin "Kişisel Verilerin Korunması Birimi" nin diğer üniversitelere göre ilk olduğunun altını çizen Öğr. Gör. DOĞU, 2023 yılında da Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamuoyunu Bilgilendirme ve Hesap Verilebilirlik Yönergesi'nin yürürlüğe alındığını belirtti. Katılımcılarımızın da interaktif olarak katıldığı eğitim büyük br farkındalık ile sonlandırıldı.

Memur Akademisi eğitimlerine katkıları için Rektör Danışmanımız Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU'ya teşekkür eder, katılım gösteren çalışma arkadaşlarımıza keyifli eğitim ve gelişim yolculuğu dileriz.


09 Kasım 2023