haberler

Lider Doğulur Mu, Olunur Mu?

Üniversitemiz Stratejik hedefleri doğrultusunda Memur Akademisi çatısı altında idari pozisyondaki akademik ve idari personeline yönelik Lidelik ve Motivasyon eğitimi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti. İşletme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Acuner'in sunumu ile gerçekleştirilen eğitime Rektör Danışmanı, Dekan ve Dekan Yardımcıları, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Fakülte/Enstitü/MYO/YO Sekreterleri, Şube Müdürleri ve Şefler katıldı. 

Her yönetici lider değildir!

Yöneticilik teorileri ve uygulamalarından bahseden Prof. Dr. Taner ACUNER her yöneticinin lider olamayacağını; liderliğin uzun bir yolculuğun sonucunda disiplinlerarası öğrenme, dünya görüşü gibi unsurlarla gelişeceğini ifade ederek idari pozisyondaki personelimize yol gösterdi. Organizasyonlarda tek tip yönetim anlayışının genelgeçer olmadığının altını çizerek kişilerin kültür, nitelik, benlik algısı gibi motivasyonlarını dikkate alarak yönetim biçimini belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Liderlik bir sanattır, motivasyon ise sanatı icra etmenin yakıtıdır.

Prof. Dr. Taner Acuner birikim ve deneyimlerini aktardığı bu özel buluşmada "Liderlik bir sanattır, motivasyon ise sanatı icra etmenin yakıtıdır" diyerek altını çizdiği Liderlik ve Motivasyonun temel teorilerini ve kamu-özel işletmelerindeki yansımalarından örnekler vererek farkındalık oluşturdu.

Katkıları için Prof. Dr. Taner ACUNER’e ve tüm katılımcılara teşekkür eder, keyifli eğitim-gelişim yolculuğu dileriz.

MEMUR AKADEMİSİ


15 Şubat 2024