akademik başarılar

THY Teknoloji'nin İlk Kamu Destekli Proje Başarısı KTÜ'den!

Milli bayrak taşıyıcımız THY Teknolojiye katkı sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Uğur ŞEVİK’in yürütücüsü olduğu, THY Teknoloji ve Bilişim A.Ş. firmasının müşteri kuruluş olarak yer aldığı “HEPSİS: Hava Yolları Ekip Planlama Sistemi” başlıklı proje TÜBİTAK TEYDEB 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Akademisyenimizin firmaya kazandırdığı ilk kamu destekli AR-GE projesi olması nedeni ile oldukça önemli olan bu proje; firma bünyesinde operasyonel mükemmelliği sağlamanın yanı sıra iş gücü verimliliğini optimize etmeyi amaçlamaktadır.

Üniversite sanayi iş birliğine sunduğu katkılardan ve bu başarıya attığı imzadan ötürü akademisyenlerimizi ve firmayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

04 Haziran 2024