KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
KTÜden Başarı Hikâyeleri-II Etkinliği Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği, TRİOS 2023 Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mahşuk GÜLAÇAR'ın teşrif ettiği, “KTÜ'den Başarı Hikâyeleri-2” etkinliği, 27 Aralık 2021 saat 14.00’te, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını, Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ’un yaptığı, “TRİOS, Türkiye İkitelli Organize Sanayi kelimelerinin baş harflerinden oluşan ayrıca uluslararası anlamı da olan bir markadır. 2023 ise ekonomi alanında Türkiye’nin yüzüncü yıl vizyonuna olan inancı ve katkıyı temsil etmektedir. TRİOS’un uluslararası alandaki açılımı ise Turkey Industrıal Organızed site olarak kullanılmaktadır.” sözlerine yer verdiği program, TRİOS 2023 Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mahşuk GÜLAÇAR'ın sunumu ile devam etti.
Mehmet Mahşuk GÜLAÇAR, “Ülkemizi iyi tanımamız lazım. Bu ülke, dünyada eşi benzeri olmayan bir özelliğe sahiptir. Nüfusu 84 milyon ancak dünyada 1.5 milyar sevdalısı olan bir ülke… Dolayısıyla ülkemizin bütün kaynaklarının koordine olması lazım. Kardeşlik hukuku içerisinde birbirimiz severek ve ötekileştirmeden, ülkemizin insanları olarak kucaklaşmayı bilmeli ve bunun neticesinde de üreten, başarı elde eden anlayışı temsil eden bir ülke haline gelmeliyiz.” sözlerine yer vererek gelişmişlik düzeyinin ve rol model olmanın önemine vurgu yaptığı, kıymetli tecrübelerini aktardığı ve kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdığı program, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.
28 Aralık 2021
Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destekleme Programı (ÜNİDES) 6. Dönemi kapsamında destek almaya hak kazanan projeler açıklandı.
06 Mart 2026
Ocak 2026 Sayı: 100
27 Şubat 2026
Üniversitemizin 9 teknoloji kulübü, TÜBİTAK'ın Milli Teknoloji Kulüpler Birliği çatısı altında çalışmalarını sürdürecek.
05 Mart 2026
Üniversitemiz, bu sertifika ile birlikte Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde gönüllülük ve dayanışma temelli projelerde kalite standartlarını karşıladığını ortaya koymuş oldu.
19 Şubat 2026
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri?nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, afetlere karşı toplumsal farkındalığı birlikte güçlendirmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
06 Şubat 2026
Üniversitemiz ev sahipliğinde "6 Şubat'ın Ardından Geleceği Planlamak: Dirençli Kentler" Paneli düzenlendi.
06 Şubat 2026
"Yaşayan Kent İmgesinin Kentsel Anlatı Kodları ile Araştırılması (Unarcode©)" temalı Proje Sonu Toplantısı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.
29 Ocak 2026
Aralık 2025 Sayı: 99
20 Ocak 2026
Üniversitemizde, 28 Ocak Veri Koruma Günü vesilesiyle ?Kamuda Yapay Zekâ Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması? paneli gerçekleştirildi.
28 Ocak 2026
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), akademik kalitesini ve küresel etkisini dünya çapında tescillemeye devam ediyor.
28 Ocak 2026
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi M. Reşit Tarakçıoğlu Salonu'nda, "Ar-Ge ve Yenilik Odağında 2025 Yılı Değerlendirme ve Gelecek Dönem Planlaması" Toplantısı gerçekleştirildi.
23 Ocak 2026
Kalite Komisyonumuz tarafından başlatılan ve KALPER (Kalite Personeli) adı verilen eğitim ve farkındalık programının birinci etabı tamamlandı.
19 Ocak 2026
Üniversitemiz, Türk Dünyası akademisi adına çok önemli yeri olan bu kuruluşa üye olmuştur.
16 Ocak 2026
Üniversitemiz Merkez Kanuni Kampüsü'nde, ihtiyaçlı öğrencilerimize kıyafet desteği sağlamak amacıyla "Türk Kızılay Trabzon İl Başkanlığı Butiği" açıldı.
07 Ocak 2026