haberler

Üniversitemizde Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Merkez Kanuni Kampüsü’nde yer alan Bilimsel Araştırma Merkezi, İnsan Bilgisayar Etkileşim Laboratuvarı, Hayvan Barınağı, 1955 KTÜ Satış Mağazası, Robot Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı ve Bilim, Sanat, Kültür Evi’nin açılışı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela JAPARİDZE, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Trabzon İl Müdürü Mehmet ŞAFAK, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Haydar PEKŞEN, akademik ve idari personelimiz ile basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende, Üniversitemizin analiz faaliyeti gösterdiği alanlardaki laboratuvarlarının (Merkezi Araştırma Laboratuvarı-MERLAB, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi-METAM ile İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi-İLAFAR’ın yer aldığı Bilimsel Araştırma Merkezi ve Trabzon’a, Üniversitemize ait birçok değerli unsurun sergilendiği Bilim, Sanat, Kültür Evi’nin açılışının yapılması ve açılışı yapılan diğer birimlerin tanıtım videosunun davetlilere izlettirilmesinin ardından katılımcılara kokteyl verildi.
Yoğun katılımın gerçekleştirildiği açılış programı kapsamında ziyaret edilen Bilimsel Araştırma Merkezi’nde yer alan Görüntüleme Laboratuvarı, Kaplama Laboratuvarı, kişiye özel cerrahi uygulama modelleri, dental ve tıbbi eğitim modellerinin yanı sıra endüstriyel tasarım ve eklemeli imalat faaliyetleri, 3 boyutlu (3B) yazılımlar ve metal ve polimer esaslı 3B yazıcılar kullanılarak üretilmiş örnekler, Dijital Tasarım Laboratuvarı, Tersinir Mühendislik Laboratuvarı, 3B Metal ve Polimer Üretim Laboratuvarı, Nörofizyoloji Mühendislik Laboratuvarı, Talaşlı İmalat Laboratuvarı ile beşeri, zirai ve veteriner amaçla kullanılacak ilaç etken madde ve formülasyon geliştirmek üzere her türlü preklinik araştırma ve geliştirme çalışmalarına yönelik projeler ve Bilimsel Araştırma Merkez dışında kurulu bulunan Nükleer Manyetik Rezonans (NMR) Spektrometre aracılığıyla yapılan analizler ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, ziyaretçiler bilgilendirilirken yaptığı açıklamada “Bunların hepsi öz kaynaklarımızla yapıldı. KTÜ için güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Buraya yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyoruz ve personel desteği veriyoruz.” sözlerine yer verdi.  Bilimsel Araştırma Merkezi’nin ardından ziyaretçiler, Bilim, Sanat, Kültür Evi’nde ağırlandı.
Bilim, Sanat, Kültür Evi’nde sergilenen; TEKNOFEST 2021’de Üniversitemizin ödül aldığı projeler, Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği “15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” etkinliğinde ödül alan projeler, 1955 KTÜ Satış Mağazası’na ait KTÜ logolu ürünler, pandemi sürecinin öğrencilerimiz üzerindeki etkisi temalı Umut Yeniden Resim Yarışması’nda dereceye giren tablolar, KTÜ Resim Kulübü’nün tabloları, Trabzon Meslek Yüksekokulu tarafından tasarlanan El Sanatları ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı açıklamada “Daha önce Rektörlük Konutu olarak kullanılan bu bina şimdi Bilim, Sanat, Kültür Evi olarak akademisyenlerimize ve öğrencilerimize hizmet verecek. Bilimsel faaliyetlerimiz, kültürel ve sanatsal  ürünlerimiz burada sergilenecek. Hafta sonu da açık olacak ve herkes faydalanabilecek, ürünlerimizi rahatlıkla kullanabilecekler.” dedi.

 

 


01 Haziran 2022