haberler

KTÜ UZEM ve DOKA'dan Öğretmenlere 'İkizce Robotik ve Kodlama' Eğitimi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından finanse edilen ve İkizce Kaymakamlığı'nın yönettiği 'İkizce Robotik ve Kodlama Eğitici Eğitimi' projesi 15-19 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sosyal Refahın Artırılması Teknik Destek Programı çerçevesinde hayata geçirilen bu eğitim, Şehit Hüseyin Akar Orta Okulu'nda bulunan 'Laleli Teknoloji Sınıfı'nda gerçekleştirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademisyenleri Öğr. Gör. Ceyhan Yılmaz ve Öğr. Gör. Yavuz Kablan tarafından verilen programa, çeşitli okullardan seçilmiş 20 öğretmen katıldı.

Eğitim programı, 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında 5 gün sürdü ve bu süre zarfında öğretmenlere blok bazlı programlama, Arduino ile kodlama, sensör sistemleri, 3D yazıcı ve 3D gözlük kullanımı gibi çeşitli teknik yetkinlikler öğretildi. Programın açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hasan Güneş tarafından yapıldı. Müdür Güneş, eğitimin verimli geçmesini temenni ederek, katılımcı öğretmenlere teşekkürlerini sundu.

İkizce'de eğitim kalitesini ve öğretmenlerin teknolojik yetkinliklerini artırmayı amaçlayan bu proje bölgedeki eğitim standartlarını yükseltmekte büyük rol oynamıştır.

 


25 Nisan 2024