Mayıs

Tarih

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 5 öğrencimizin projesi destek almaya kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve danışmanı olan hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
* Beyza Nur Kılıç, “Kırşehir/Mucur-Karadam, Nevşehir/Hacıbektaş-Mikail Köylerinde ve Alevi-Bektaşilik üzerinde Şamanizm etkileri”, Doç. Dr. Derya Derin Paşaoğlu.
* Dilan Örgüç, "Uygurlarda Dinin Sanata Etkisi", Danışman: Doç. Dr. Derya Derin Paşaoğlu.
* Pınar Kul, "İlk Türk Devletlerinde Al Renk Kavramının Günümüz Al Bayrağına Kültürel Değişimi ve Gelişimi", Danışman: Doç. Dr. Derya Derin Paşaoğlu.
* Simge Yurdaer, "Gaybı Ararken Akıbetini Kaybedenler: Osmanlılar'da Müneccimler ve Sürgünleri", Dr. Öğr. Üyesi Miraç Tosun.
* Uğur Kartal, “Denge Siyaseti Bağlamında II. Abdülhamid Döneminde Osmanlı Devleti'nin Almanya ve İngiltere ile İlişkilerine Mukayeseli Bir Bakış”, Danışman: Öğr. Gör. Dr. İhsan Erdinçli.