Aralık

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Kayıtları Devam Etmektedir.

Tarih Bölümü

TUDVA, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesinin kısaltmasıdır. TUDVA Projesi; 135 üniversite, 10 bin öğrenci, yüzlerce bilim insanı ve proje gönüllüleri ile Türk Dünyasının gönüllülük esasına dayalı en geniş katılımlı projesidir. Türk Dünyasının farklı yerlerinden gençlerin çevrimiçi öğrenme ortamlarında Türk Dünyası ile ilgili farklı temalarda eğitimler aldıkları sosyo/kültürel bir projedir.
Proje amacı doğrultusunda, üniversitelerde seçmeli ders olarak okutulmak üzere  “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” isimli bir ders programı geliştirilmiştir. Bu ders programı bağlamında çok sayıda etkinlik gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Üniversitemiz adına da projeye iştirak ve koordinatörlük oluşturulması konusunda çalışmaları sürdürmekteyiz.
Bu projenin amacı; farklı bölgelerde yaşayan Türklerin kültürel anlamda aynılıklarının ve benzerliklerinin farkına varmasını sağlayarak dijital bir vatandaşlık bilinci oluşturmak ve dolayısıyla Türk Dünyasının geleceğinin tasavvurunda ortak paydada hareket etme kapasitelerinin gelişimine, Türk kültürüne ilgi duyan gençlerin kültürel değerlerimizi kazanmalarına olanak sağlamaktır. Ortak eğitim programları geliştirmek, lisansüstü öğrenciler yetiştirmek, uluslararası projeler geliştirmek, kongre, sempozyum, çalıştay gibi bilimsel toplantılar yapmak amaçlarımızdandır.

Başvuru linki aşağıdadır.