Proje Tebriği

KTÜ Tarih Bölümünün dört öğrencisin çalışmaları, 2023 Yılı Birinci Dönem TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Kazanan öğrencilerimizin isimleri ve araştırma projeleri:

Prof. Dr. Melek ÖKSÜZ danışmanlığında Şeyma BAYRAK "Ürdün Ve Türkiye'deki Lise Tarih Ders Kitaplarında 20.yüzyıl Osmanlı-Arap İlişkileri: Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme"

Doç. Dr. Derya DERİN PAŞAOĞLU danışmanlığında Ulaş VAROL, "Altın Orda Hanlığı'nda Uluslararası Hediyeleşmenin Diplomatik, Askeri, Dini, Kültürel Dili" ve Yiğit KOCAMAN, "Cengiz İmparatorluğu'nda Çocuk Eğitimi ve Terbiyesi"

Dr. Öğr. Üyesi İhsan ERDİNÇLİ danışmanlığında Güliz ERSOY "İstanbul'da Kolera Salgını ve Toplumsal Alana Yansımaları 1893-1895"

Geçtiğimiz dönemde Dr. Öğr. Üyesi İhsan ERDİNÇLİ danışmanlığında  İrem ŞAHİN "Son Osmanlı Padişahı Sultan Vahdettin'in Sürgüne Gönderilmesinin Tarihi ve Toplumsal Etkileri"

KTÜ Tarih Bölümü olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

02 Ekim 2023