Aralık

KTUTTM

TÜSEB Lisans Öğrencilerine Yönelik A1 Proje Destek Programı

Amacı:

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencileri tarafından yürütülecek kısa süreli projeleri destekleyerek araştırma yapmaya teşvik etmektir.

Genç bilim insanlarının yetiştirilmesinde öncülük yaparak; sağlık alanında yaşanan sorunların, mühendislik ve sağlık bilimlerinin ortak yaklaşımıyla ve sanayi iş birliğiyle çözümlenmesi hedeflenmektedir.

Proje Yürütücülerinin:

• Üniversitelerin mühendislik veya sağlık bilimlerinde lisans öğrencisi olması gerekmektedir.

*Yürütücü olarak başvuran adayların çalışmalarının yürütüleceği birim yetkilisinden proje yürütücülüğü yapabileceğine dair destek mektubu sunmaları şarttır.

**Açık öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri ile normal öğrenim sürelerini doldurmuş öğrenciler başvuramazlar.

20.000,00 TL

En fazla 12 ay

Nasıl Başvurulur? :

https://tbys.tuseb.gov.tr/#/giris adresinden çevrim içi başvuru gerçekleştirildikten sonra; basılı ve ıslak imzalı belgeler 7 gün içinde TÜSEB’e iletilmelidir.

Programa Ait Özellikler:

• Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması gerekmektedir. Akademik danışman Dr. unvanına sahip olmalıdır ve aynı dönem içerisinde en fazla beş proje için danışmanlık yapıyor olmalıdır.
  • Tıp fakültesinde öğrenim görenler haricindeki öğrencilerin başvurduğu projeler için Tıp fakültesi kadrosunda bulunan doktoralı öğretim üyeleri arasından bir eş danışman seçilmelidir.
  • Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından başvurulan projelerde akademik danışmanın yanında bir sanayi temsilcisi eş danışman olarak yer almalıdır.
  • Proje yürütücüsü olan öğrencinin, proje tamamlanmadan herhangi bir sebeple eğitiminin sona ermesi halinde proje yürütücüsü değişikliğine gidilir veya proje yürürlükten kaldırılır.
  • Başvuru sahibi aynı dönem içinde birden fazla projeye başvuru yapmamalı ve aynı proje ile daha önce TÜSEB veya herhangi bir kurumdan destek almamış olmalıdır.
  • Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜSEB’e karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.
  • Üniversite öğrencisi/öğrencilerine hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için hibe desteği sağlanır.
  • Beyin Bilgisayar Arayüzleri
  • Sağlık Eğitimi Amaçlı Simülatör Tasarımı
  • Biyoinformatik
  • Giyilebilir Sağlık Teknolojileri
  • Medikal Robotik
  • Nörobilim
  • Engelli Bireyler için Destekleyici Teknolojiler
  • Evde Bakım Hizmetlerine Yönelik Teknolojiler
  • Rehabilitasyon Teknolojileri
  • Sağlıkta Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
  • Klinik Karar Destek Sistemleri
  • Hızlı Tanı Kiti
  • Yapay Organ
  • Protez ve Ortez Teknolojileri
  • Acil Sağlık Teknolojileri

TÜSEB Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik A2 Proje Destek Programı

Amacı:

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan yüksek lisans öğrencileri tarafından yürütülecek kısa süreli projeleri destekleyerek araştırma yapmaya teşvik etmektir.

Proje Yürütücülerinin:

• Türkiye’ de yerleşik yüksek öğretim kurumlarının TÜSEB tarafından belirlenen programlarına kayıtlı yüksek lisans öğrencileri proje yürütücüsü olabilir.

60.000,00 TL

En fazla 24 ay

Programa Ait Özellikler:

• Yürütücü olarak başvuran adayların çalışmalarının yürütüleceği birim yetkilisinden proje yürütücülüğü yapabileceğine dair destek mektubu sunmaları şarttır.
  • Öğrenciye danışmanlık yapacak akademik danışmanlara ve sanayi temsilcilerine danışmanlık ücreti verilecektir.
  • Beyin Bilgisayar Arayüzleri
  • Sağlık Eğitimi Amaçlı Simülatör Tasarımı
  • Biyoinformatik
  • Giyilebilir Sağlık Teknolojileri
  • Medikal Robotik
  • Nörobilim
  • Engelli Bireyler için Destekleyici Teknolojiler
  • Evde Bakım Hizmetlerine Yönelik Teknolojiler
  • Rehabilitasyon Teknolojileri
  • Sağlıkta Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
  • Klinik Karar Destek Sistemleri
  • Hızlı Tanı Kiti
  • Yapay Organ
  • Protez ve Ortez Teknolojileri
  • Acil Sağlık Teknolojileri

TÜSEB 2022-A3-DR/TUS A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı

Amacı:

Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları veya araştırma enstitüleri/merkezleri tarafından yürütülecek kısa süreli aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti vb. sağlık bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlardaki projelerin desteklenmesidir.

Şartları):

Türkiye’de yerleşik yükseköğretim kurumları, kamu kurum ve kuruluşları veya araştırma enstitüleri/merkezleri proje yürütücüsü kuruluş olabilir.

Proje yürütücüsünün;

• Yükseköğretim kurumları, araştırma enstitüleri/merkezleri ile eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde doktora/tıpta uzmanlık öğrenimine devam ediyor olması (doktora öğrencisi olma durumunda tez aşamasına geçmiş olma şartı aranır) gerekir.
  • Bu kapsamı dışında kalan kamu kurum ve kuruluşu personelinin, proje konusu ile ilgili alanda en az 4 yıllık lisans mezunu olması gerekir.
  • Öğrenimi devam eden doktora öğrencileri için, proje sözleşmesinde belirtilen proje başlama tarihinden itibaren, öğrenim süresinin tamamlanmasına en az 2 yıl kalmış olma şartı aranır.
  • Proje sonuç raporu son gönderim tarihi, toplam doktora öğrenim süresi içinde bir tarih olmalıdır.

100.000,00 TL

• En fazla 12 aydır.
  • Proje yürütücüsünün, tez aşamasına geçmiş doktora öğrencisi olması durumunda proje süresi en fazla 24 aydır.

Programa Ait Özellikler:

• Yürütücü olarak başvuran adayların, lisansüstü tez danışmanından ve laboratuvar çalışmalarının yürütüleceği birim yetkilisinden proje yürütücülüğü yapabileceğine dair destek mektubu sunmaları şarttır.
  • Doktora veya tıpta uzmanlık öğrenimine devam eden proje yürütücüsünün, proje tamamlanmadan önce herhangi bir sebeple eğitiminin sona ermesi halinde projede yürütücü değişikliğine gidilir veya proje yürürlükten kaldırılır.
  •  Anne, Çocuk Ergen Sağlığı
  •  Aşı