haberler

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Öğrencimize Ödül

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) tarafından düzenlenen “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversitelerarası Ar-Ge Yarışması”nda, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Uğurcan DEMİRCİ, Havacılık Kategorisi’nde İkincilik Ödülü’ne layık görüldü.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, ödül töreninde öğrencimizi tebrik ederek, bu tür yarışmaların genç beyinlerin özgün fikirlerini harekete geçirdiğini ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun bu şekilde şekilleneceğini belirtti.

Uğurcan DEMİRCİ ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Vefa AKPINAR danışmanlığında hazırladığı “Prefabrik Havaalanı Pisti ve Birleşim Yerlerin Tasarımı” başlıklı proje ile acil durumlarda devre dışı kalan havaalanlarına alternatif olarak, 30 saat içinde İHA ve F-16 uçakları için uygun pistlerin inşa edilebileceğini gösterdi. Proje, prefabrik beton plakların kullanılmasıyla kısa sürede havaalanı inşasını mümkün kılmayı hedeflemektedir.


21 Temmuz 2024