Üniversitemiz, Mühendislik Alanındaki Başarılarıyla URAP Sıralamasında Öne Çıktı

URAP 2023-2024 Dünya Alan Sıralaması sonuçlarına göre Karadeniz Teknik Üniversitesi, mühendislik alanında önemli bir başarı elde etti.

Üniversitemiz, sıralamaya dâhil edilen mühendislik alanları içerisinde Türkiye’de 4., 10. ve 12. sırada yer aldı. Bu alanlar; İnşaat Mühendisliği 4’üncü, Yer Bilimleri 4'üncü, Makine Mühendisliği 10’uncu, Mühendislik genel alanında ise 12’nci şeklinde sıralandı.

Dünya Üniversiteleri arasında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi; İnşaat Mühendisliği alanında 446’ncı, Yer Bilimleri alanında 719’uncu, Makine Mühendisliği alanında 949’uncu, Mühendislik genel alanında 975’inci sırada yer aldı.

25 Ağustos 2024