mühendislik tasarımı dersi (2024-2025 itibari ile)

1. GENEL BİLGİLER

• ­­Mühendislik Tasarımı danışman öğretim üyelerinin seçimi 2024 yılı itibari ile öğrencilerimiz tarafından yapılacaktır.
  • 15 Mart 2024 tarihine kadar çalışmayı planladığınız Öğretim Üyelerimizle görüşerek (aşağıda yazılan kural ve kontenjanları dikkate alarak) danışman hocanızı belirleyiniz.
  • Danışman seçimi yaparken çalışmak istediğiniz öğretim üyeleri ile görüşerek proje öneri ve fikirlerinizi aktarabilirsiniz.
  • Danışman belirlendikten sonra konunuzu belirleyerek, TÜBİTAK 2209-a ve TÜBİTAK 2209-B Lisans Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına başvurmak üzere hazırlıklar yapılacaktır. Bu programlara başvuru yapmak zorunludur. Nisan ayı ortalarında başvurular sona erecektir.
  • Mühendislik Tasarımı dersi alan bütün öğrencilerimizin 15 Mart 2024 tarihine kadar Mühendislik Tasarımı Dersi Formunu doldurması gerekmektedir. Form içerisinde, danışmanını belirleyen öğrencilerin danışmanın ismini belirtmesi, danışmanını belirleyemeyen öğrenciler ise 5 adet konu tercihinde bulunması gerekmektedir.
    15 Mart tarihinden sonra danışmanını belirleyemeyen öğrencilerimizin de danışman ataması gerçekleştirilecektir.

Danışman Seçimindeki Kural ve Kontenjanlar:

1) Sadece %100 Türkçe programında ders veren öğretim üyeleri, sadece %100 Türkçe programında eğitim gören toplamda 6 öğrenciye danışmanlık yapabilecektir.

2) Hem %100 Türkçe hem de %100 İngilizce programlarında ders veren öğretim üyeleri; %100 Türkçe programında eğitim gören toplamda 2 öğrenciye ve %100 İngilizce programında eğitim gören 4 öğrenciye danışmanlık yapabilecektir (toplamda 6 öğrenci).

Aşağıdaki tabloda Öğretim Üyelerimizin %100 İngilizce ve %100 Türkçe programlarında danışman olarak alacakları öğrenci kontenjanı verilmiştir.

ÖĞRETİM ÜYESİ

ÖĞR. GÖR. DR MERVE ÖZTEKİN

ARŞ. GÖR. DR. MUSTAFA AYDEMİR

2. MÜHENDİSLİK TASARIMI DOSYA TESLİMİ

1) Mühendislik Tasarımı proje dosyanızı Uygulama Yönergesi ve Yazım Kurallarına uygun şekilde hazırlayınız.

2) Mühendislik Tasarımı dosyasını hazırlarken Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi Şablon Dosyasını kullanabilirsiniz.

3) Hazırladığınız dosyanın Mühendislik Tasarımı Teslim Koşulları Formunda belirtilen hususları sağladığından emin olunuz. Formu doldurup, imzalayınız ve proje danışmanınıza da imzalattıktan sonra Mühendislik Tasarımı kitabınıza ekleyiniz. Bu formdaki beyanlarda yanlışlık olması halinde Mühendislik Tasarımı proje dosyasının kabul edilmeyeceği ve yanlış beyanda bulunan öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılacağı unutulmamalıdır. (Disiplinlerarası çalışma konusunda bir çalıştay düzenlenmedi veya ders kapsamında uygulama yapılmadıysa sadece formdaki bu kısım Bitirme Projesinde tamamlanmak üzere boş bırakılabilir.)

4) Dosyanıza isim verirken Mühendislik Tasarımı ve Bitirme  Projesi Yazım Klavuzu nun 3. sayfasında yer alan açıklamaları dikkate alınız.

5) Mühendislik Tasarımı dosyanızı online yükleme arayüzünden .PDF olarak yükleyiniz. Takım çalışmalarında grup adına bir önceki maddede açıklandığı gibi isimlendirerek tek dosya yüklenmesi yeterlidir.

3. MÜHENDİSLİK PROJESİ SUNUMLARI

Mühendislik Tasarımı Proje Sunumları her dönem sonu final sınavlarının son üç günü içerisinde bölüm başkanlığınca ilan edilen program çerçevesinde yapılmaktadır. Sunum programında her projeye 20 dakika süre verilmektedir. Bu süre  projeyi hazırlayan grup öğrencileri arasında eşit olarak paylaşılmaktadır. Bir grupta en fazla dört öğrenci bulunabilir. Öğrencilerin sunumlarını sıkıcı olmayacak şekilde çok iyi hazırlayıp sunmaları beklenmektedir.

4. DESTEK DOSYALARI (Kurallar, Yönergeler, Ekler, Yardımcı Dosyalar)

0. E-Posta yazma ve yazışma nasıl yapılır?

1. Yönerge ve Klavuzlar

1. 1.  Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi Yol Haritası (.pdf)
1.2.   Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi Uyguylama Yönergesi (.pdf)
1.3.   Mühendislik Tasarımı ve Bitirme  Projesi Yazım Klavuzu (.pdf)