kantin ve yemekhanelerde glutensiz yemek hizmeti

Beslenme hakkı ile sağlık hakkının temel insan haklarından olduğu düşünüldüğünde çölyak hastalığı olan öğrencilerin glütensiz besinlere kolay erişimini sağlamak amacıyla çölyak hastası olan öğrencilerin tespiti için form hazırlanmış olup alınan geri bildirimlere dayanarak kantin/kafeteryalarda ve gıda otomatlarında glütensiz ürünlerin bulundurulması ve üniversite yemekhanelerimizde glütensiz menülere yer verilmesi için çalışmalara başlanmıştır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde üniversite yemekhanelerimizde glütensiz yemek hizmeti verilmesi planlanmaktadır.

57 kişiden alınan geri bildirimlere göre 20 kişi yemekhanelerde glütensiz yemek hizmetinden faydalanmak istemekte, 25 kişi istememekte, 3 kişinin de kantinlerde aperatif ürün tercih ettiği görülmektedir.

Çölyak Hastası Olan Öğrencilerin Mevcut Durum Bilgi Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.